Ραβασάκια που καλούνται να πληρώσουν εισφορές 20ετίας σε 60.000 «ξεχασμένους» αγρότες

Ειδοποιητήρια με λογαριασμούς που φτάνουν και τις 10.000 ευρώ από εισφορές 20ετίας απέστειλε ο ΟΓΑ σε 60.000 «ξεχασμένους» αγρότες.

Πρόκειται για ασφαλισμένους που ξεκίνησαν από τον ΟΓΑ πριν ακόμη γίνει ταμείο κύριας ασφάλισης (δηλαδή πριν από το 1998), αλλά στη συνέχεια είτε σταμάτησαν να πληρώνουν είτε διέκοψαν την ασφάλιση και μετακινήθηκαν σε άλλο ταμείο είτε συνέχισαν και παραμένουν ως σήμερα με το βάρος των οφειλών.

Ο ΟΓΑ εντόπισε τις περιπτώσεις αυτές και βρήκε ότι από το 1988, που λειτουργούσε ο κλάδος της πρόσθετης ασφάλισης, μέχρι και σήμερα 60.000 ασφαλισμένοι του σταμάτησαν κάποια στιγμή να πληρώνουν εισφορές και σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα ευρώ από τη μέρα που γράφτηκαν στον οργανισμό.

Στους 60.000 αποστέλλονται ειδοποιητήρια με το σύνολο της οφειλής τους, όχι όμως από το 1988, αλλά από το 1998 και μετά που ο ΟΓΑ είναι ταμείο κύριας και υποχρεωτικής ασφάλισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ>>>> ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Προηγούμενο άρθρο2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλεξάνδρειας: Εκλογές Εκπαιδευτικών για την ανάδειξη αιρετών μελών των εκπ/κών σε υπηρεσιακά συμβούλια – (φωτό-βίντεο)
Επόμενο άρθροΒέροια: Ο ρόλος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού – Ενημερωτική εκστρατεία.