Αν η εικόνα που παρουσίασε προχθές στη Βουλή ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, θεωρεί ότι ταιριάζει σε κορυφαίο (έστω και τέως) λειτουργό της Δικαιοσύνης, τότε είναι σαφές ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας έχει σοβαρό πρόβλημα.
Τι έκανε ο γηραιός πρώην δικαστικός και νυν εξέχων μέλος της Δεξιάς/ακροδεξιάς συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ; Κουτσομπολιό! Προανήγγειλε ότι θα συντρίψει τους κατηγόρους του, μα τελικά μας είπε πόσο προδότης είναι ο Σαμαράς, τι κάνει ή δεν κάνει η Ράϊκου και τι γραβάτα του έκανε δώρο, αφού ήταν φιλαράκια μα και τι είναι ο Αγγελής! Τον οποίο εκείνος αποκαλούσε έντιμο και σπουδαίο δικαστικό! Μας είπε, επιπλέον, ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να αυτοαποκαλείται Ρασπούτιν, επειδή δεν έχει … υπερφυσικά προσόντα και δεν ήταν υπέρ του αχαλίνωτου σεξ!
Εικόνα για κλάματα! Επιχειρήματα της πλάκας.
Από την άλλη πλευρά, ο Τσίπρας μόνο που δεν έκλαιγε επειδή δεν παραπέμπεται κι εκείνος σε Προανακριτική. Μου έκανε εντύπωση ότι κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ως… ρεβανσιστή! Επειδή ζήτησε τη διερεύνηση ενός αναπληρωτή υπουργού! Την ώρα που εκείνος –χωρίς καν ενδείξεις- έστησε κάλπες στη Βουλή και κρέμασε στα μανταλάκια δυο πρωθυπουργούς κι οκτώ υπουργούς…
Ο Παπαγγελόπουλος μίλησε για σκευωρία. Εκείνων που τον κατηγορούν για σκευωρία! Σκευωρίες σαν τις Μπάμπουσκες. Ανοίγεις μια και βγαίνει άλλη μια… Και πάει λέγοντας… Έδωσε και τίτλους στην αγαπημένη του εφημερίδα. που ενώ υποτίθεται ότι στηρίζει την κυβερνητική παράταξη, λειτουργεί ως μέγιστος Δούρειος Ίππος του ΣΥΡΙΖΑ και του συστήματος Λαϊκής Δεξιάς και προέδρου. Συστηματικά μάλιστα.
Από την συζήτηση στη Βουλή έμειναν πέντε πράγματα:
Α. Ο Παπαγγελόπουλος θα ερευνηθεί για κατάχρηση εξουσίας, δηλαδή αν χρησιμοποίησε την υπουργική του θέση για να ασκήσει επιρροή προς τη Δικαιοσύνη.
Β. Η ερευνητική διαδικασία θα μας δώσει την ευκαιρία για ενδιαφέρουσες, συναρπαστικές θα έλεγα, γνωριμίες. Θα δούμε δικαστικούς, θα γνωρίσουμε ονόματα που μάθαμε από τις δικογραφίες που συντάσσουν, θα συστηθούμε με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Κοινώς όλα στη φόρα, τα πάντα στο φως. Ακόμα και αν στο τέλος δεν εκτεθεί κανείς, θα έχει εκτεθεί ένα ολόκληρο σύστημα. Οι διαπιστώσεις θα είναι επώδυνες, αλλά και συνάμα χρήσιμες. Περιμένουμε, λοιπόν.
Εφοδιαζόμενοι με ποπ κορν, ξηρούς καρπούς κι αναψυκτικά.
Γ. Ο Μητσοτάκης κι η κυβέρνηση δεν κάθισαν στα κυβερνητικά έδρανα. Σωστό ή λάθος; Σωστό επειδή έκανε μια εξαιρετική συμβολική κίνηση και δεν θέλησε η κυβέρνηση να «καπελώσει» τη Βουλή. Με το σκεπτικό ότι η υπόθεση πήγε στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη κι ότι η πρωτοβουλία για το χειρισμό της υπόθεσης, μετά την αποστολή της δικογραφίας ανήκει αποκλειστικά στη Βουλή, όπως ορίζουν το Σύνταγμα (άρθρο 86) και ο Κανονισμός της Βουλής, χωρίς καμιά παρέμβαση της Κυβέρνησης σε οιοδήποτε επίπεδο. Εξ ου και τα κυβερνητικά έδρανα ήταν άδεια καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ ο πρωθυπουργός πήγε στη Βουλή μόνον για να ψηφίσει. Από την άλλη πλευρά, ήταν λάθος επειδή στην υπόθεση της σκευωρίας βασίστηκε κάποιο κομμάτι του προεκλογικού του λόγου.
Δ. Από τη μυστική ψηφοφορία αυτό που προκύπτει είναι πως ορισμένοι βουλευτές, πιθανότατα είτε της ΝΔ είτε του ΚΙΝΑΛ, δεν ακολούθησαν τη «γραμμή» του κόμματός τους που ήταν υπέρ της σύστασης προανακριτικής. Από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι 82 από τους 86 βουλευτές (απουσίαζαν δικαιολογημένα οι
Νίκος Φίλης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νεκτάριος Σαντορινιός και Θεοδώρα Τζάκρη), με πηγές από το κόμμα να λένε πως όλοι ψήφισαν κατά. Με τις ψήφους «κατά» να είναι 83 (συν 4 άκυρα και 1 λευκό), αυτό σημαίνει πως από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπάρχουν ορισμένοι που δεν ψήφισαν υπέρ, εκτός φυσικά και αν υπάρχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που άλλαξαν γνώμη στη μυστική ψηφοφορία. Από τη ΝΔ απουσίαζε ο βουλευτής Ιωάννης Αντωνιάδης, που λείπει στο εξωτερικό, γεγονός που σημαίνει ότι οι ψήφοι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ήταν 179.
Από την ανάλυση του αποτελέσματος προκύπτει ότι στα δύο κόμματα οι 173 ψήφισαν υπέρ της προανακριτικής, άρα υπάρχουν ψήφοι από ΚΙΝΑΛ και ΝΔ που συμπεριλαμβάνονται στις άλλες ψήφους (κατά, άκυρο και λευκό). Σοβαρότατο θέμα που θα βρούμε μπροστά μας σε κρίσιμες ψηφοφορίες … Για το οποίο έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως κι αναλυτικά… Για σιγανά ποταμάκια που συναγελάζονται εδώ κι εκεί με περίεργες συναναστροφές… Κάπως έτσι ξεκίνησαν την πορεία τους οι ψεκασμένοι και μετέπειτα συγκυβερνήτες.
Ε. Την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού την γνωρίζουμε. Σιγά σιγά μαθαίνουμε και για την ποιότητα δικαστών που δικάζουν! Χαμηλότατου επιπέδου. Εκτός αν ο Παπαγγελόπουλος είναι η φωτεινή εξαίρεση.
Εν κατακλείδι. Ο κάθε Τσάρος έχει τον Ρασπούτιν που του αρμόζει. Κι ο πρώην προϊστάμενος της εισαγγελίας, πρώην αρχηγός της ΕΥΠ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, μας είπε στη Βουλή ότι δεν είναι αυτός Ρασπούτιν γιατί ο Ρασπούτιν την είχε …..μεγάλη!!! Επίπεδο στρωματσάδα!