“σαν να ήταν χθες”, το νέο βιβλίο της Μαρίας Σώη-Χατζηελευθερίου, από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

“σαν να ήταν χθες” είναι ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου της Μαρίας Σώη-Χατζηελευθερίου, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

Το βιβλίο αποτελεί μια νοσταλγική διαδρομή της συγγραφέως στα παιδικά της χρόνια. “…και το ταξίδι μας με τη χρονομηχανή συνεχίζεται με νέες συγκινήσεις. Παρελθόν είναι ό,τι έχει περάσει, ανακαλώντας το, όμως, ξαναζούμε ό,τι μας χαροποίησε, αλλά και ό,τι μας λύπησε, χωρίς πλέον τις οξείες γωνίες που άμβλυνε η αχλύς του χρόνου”, όπως σημειώνει η ίδια στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία κυκλοφόρησε και το πρώτο βιβλίο της κ. Χατζηελευθερίου, με τίτλο “σαν νότες παλιάς μουσικής”,το οποίο περιέχει “στιγμές από τα χρόνια εκείνα που η αχλύς του χρόνου που τα περιβάλλει, τα κάνει να δείχνουν όμορφα και να συγκινούν…”.

Σύντομο βιογραφικό συγγραφέως 

Η Μαρία Σώη-Χατζηελευθερίου γεννήθηκε στον Εμμανουήλ Παπά Σερρών, αλλά από τα δεκαπέντε της χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, στο τμήμα Κλασικών Σπουδών και εργάστηκε ως καθηγήτρια σε Λύκεια της Θεσσαλονίκης για 26 χρόνια.

Είναι παντρεμένη με τον ιατρό-ακτινολόγο Ιωάννη Σώη και έχει δύο παιδιά: τη Λητώ, μηχανικό Η/Υ, που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και τον Μάκη, επίσης ακτινολόγο, που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει τρία εγγόνια.

Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε διάφορα περιοδικά.

Το 2020 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “σαν νότες παλιάς μουσικής”. Το “σαν να ήταν χθες” είναι το δεύτερο της βιβλίο.

Προηγούμενο άρθροΟ Στιγμιαίος Καφές αγαπά την Καρδιά σου
Επόμενο άρθροΑνακοινώθηκαν οι συμμετέχοντες στην Λαϊκή Αγορά της Αλεξάνδρειας για αύριο Σάββατο, 11 Ιουνίου