“Πάμε τρένο”- Μνημόνιο Συνεργασίας ΙΜΕΤ-Hellenic Train

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ταξίδι στο αύριο των μεταφορών», που διοργάνωσε η Hellenic Train Α.Ε. την Παρασκευή 1η Ιουλίου, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΙΜΕΤ/EKETA και του ομίλου  Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A., στον οποίο ανήκει η Hellenic Train Α.Ε., παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, του Υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, και του ΓΓ Μεταφορών Ι. Ξιφαρά.

 

Στόχος του Μνημονίου είναι η συνεργασία για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, τις νέες «έξυπνες» τεχνολογίες, τις ψηφιακές μεθόδους για την ασφάλεια και συντήρηση των σιδηροδρόμων και την προώθηση των επιστημονικών μελετών της διατροπικής κινητικότητας και «ευφυών συστημάτων». Εκ μέρους του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Διευθυντής του, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ευχή πως “… με αυτή την πρωτοβουλία το «πάμε τρένο» θα ξαναγίνει συνώνυμο τις ταχείας μετακίνησης”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, κ. D. Franco, η Πρέσβειρα της Ιταλίας κα. P. Falcinelli, ο Πρόεδρος της Hellenic Train Α.Ε., Δρ. D. Lo Bosco, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train Α.Ε. και Country Manager Ελλάδος, M. Capotorto, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ Δρ. Δ. Τζοβάρας, καθώς και η Διευθύντρια Ερευνών του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Δρ. Γ. Αϋφαντοπούλου.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα Επισκέψεων Νέας Δημοκρατίας από τις 4 έως τις 8 Ιουλίου
Επόμενο άρθροΠρόσκληση σε συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης του έργου CHRISTA