“Κορωνοϊός. Ένας χρόνος δοκιμασίας και περίσκεψης” – Ένα επίκαιρο βιβλίο από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα μας, οι εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία κυκλοφορούν το επίκαιρο βιβλίο του Θανάση Καλογερόπουλου: «Κορωνοϊός. Ένας χρόνος δοκιμασίας και περίσκεψης».

Ένα βιβλίο που καταγράφει την πορεία και την εξέλιξη του θανάσιμου ιού, σταχυολογεί θέσεις ειδικών και μη, σοβαρές αλλά και παράδοξες.

Η εμφάνιση του κορωνοϊού μας δίδαξε πόσο είναι αναγκαίο να βλέπουμε ως σύνολο τον κόσμο, του οποίου αποτελούμε μέρος και στον οποίο είναι ωφέλιμο να υπάρχει αγάπη, συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των μερών του. Μας έμαθε δηλαδή ότι, προστατεύοντας τον εαυτό μας, προστατεύουμε το σύνολο και το αντίθετο.

Η πανδημία μας έδωσε επίσης και ένα άλλο μάθημα ότι δηλαδή είμαστε αδύναμα, απειροελάχιστα όντα, στον πλανήτη γη που τίποτα δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο και αποκλειστικό – ούτε κι αυτήν την ύπαρξή μας. Γι’ αυτό, όσο υπάρχουμε, ας αγαπάμε κι ας μη χάνουμε καμιά ευκαιρία να χαιρόμαστε τις ομορφιές του κόσμου.

Ο Θανάσης Καλογερόπουλος, με μεγάλο συγγραφικό έργο, έχει στο ενεργητικό του τους παρακάτω τίτλους: «Γυναίκες», «Τράβα μπροστά, κοίτα ψηλά», «Γράφει η ζωή», «Διψάμε για ιστορίες», των εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία κ.α.

Προηγούμενο άρθροΕπιμελητήριο Ημαθίας: «Δημοσίευση συχνών ερωτήσεων-απαντήσεων επί της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης «e-λιανικό» του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014—2020».
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»