“Ανάπτυξη και ασφάλεια” στην ελληνική αγροτική παραγωγή, είναι το μήνυμα που στέλνει από τη ΔΕΘ, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Εκατό κορυφαία ελληνικά αγροτικά προϊόντα, την ονομασία των οποίων προστατεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα προβληθούν στο περίπτερο που οργανώνει η  Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη φετινή ΔΕΘ, στέλνοντας μήνυμα για «ασφάλεια των τροφίμων, προστασία παραγωγών και καταναλωτών και βιώσιμη ανάπτυξη».

«Οι Ελληνες πολίτες πρέπει να ξέρουν τι μπαίνει στο τραπέζι τους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιώργος Μαρκοπουλιώτης και οι Ελληνες παραγωγοί πρέπει να ξέρουν ότι η ΕΕ προστατεύει και προβάλλει την ποιότητα των προϊόντων τους.

«Για το λόγο αυτό, στη φετινή, 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρνει στο προσκήνιο περισσότερα από 100 ελληνικά προϊόντα την ονομασία των οποίων προστατεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση», προσθέτει ο κ. Μαρκοπουλιώτης, προσκαλώντας τους επισκέπτες «να έρθουν στο περίπτερό μας όπου ταλαντούχοι σεφ θα δημιουργούν καθημερινά πρωτότυπα πιάτα με πρωταγωνιστές τα προϊόντα αυτά, τα οποία έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Οι πόρτες του περιπτέρου ανοίγουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Τα 100 ελληνικά προϊόντα που υπάγονται σε καθεστώς ποιότητας της ΕΕ θα προέρχονται από την κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο ,τη δυτική Μακεδονία, την ανατ. Μακεδονία και Θράκη, την Κρήτη, τη δυτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Μεταξύ αυτών, το αγουρέλαιο Χαλκιδικής, τα τραγανά κεράσια Ροδοχωρίου, η κονσερβολιά Άρτας, το τυρί Μετσοβόνε, οι πιπεριές Φλωρίνης, με τα οποία κάθε απόγευμα, ένας διακεκριμένος μάγειρας θα ετοιμάζει  επιτόπου συνταγές.

«O Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προταθείς Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς θα επισκεφθεί το περίπτερο μας, συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργο Μαρκοπουλιώτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αντιπροσωπεία της Επιτροπής,  ενώ την Κυριακή στις  19:30 η Αντιπροσωπεία διοργανώνει cocktail party στον προαύλιο χώρο του περιπτέρου με ζωντανή μουσική,  ποτά και εδέσματα…  #γιαΝαξέρουμετιΤρώμΕΕ.

Με τη συμμετοχή της στη φετινή ΔΕΘ, η Αντιπροσωπεία της Επιτροπής «θέλει να προωθήσει την ευρωπαϊκή πολιτική για την Ασφάλεια και Προστασία των Αγροτικών Προϊόντων στην Ε.Ε., καθώς και τα καθεστώτα  ποιότητας της Ε.Ε., όπως οι Προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ) και οι Προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΓΕ)”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΑνοίγει ο διάλογος για «βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές» στα ΑΕΙ – Τις προτάσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας έως τις 30 Σεπτεμβρίου ζητά η Ν. Κεραμέως
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πανελλαδική διαμαρτυρία ένστολων με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ