Γαλακτοκομικά από την Θεσσαλία, ψάρια από το Αιγαίο, το Ιόνιο και την Ηπειρο, φρούτα από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, ελαιόλαδο από την Πελοπόννησο και την Κρήτη, λαχανικά από την Στερεά Ελλάδα, ρούχα από την δυτική Μακεδονία και φάρμακα από την Αττική εξάγονται σε όλον τον κόσμο.
Κάθε περιφέρεια της χώρας έχει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα για την παραγωγή συγκεκριμένων προϊόντων τα οποία διεισδύουν με μεγάλη επιτυχία στις διεθνείς αγορές. Οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη το τελευταίο διάστημα με τις εξαγωγές να σημειώνουν άνοδο της τάξης του 13,3% το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Στην θεαματική αυτή αύξηση έχει συμβάλει το γεγονός ότι τα ελληνικά προϊόντα έχουν ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση σε νέες αγορές, όπως για παράδειγμα σε ασιατικές και αφρικανικές.
Σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) η περιφέρεια της Αττικής αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στις εξαγωγές πραγματοποιώντας σχεδόν τις μισές εξαγωγές όλης της χώρας. Σκοπός της μελέτης του ΣΕΒ είναι η ανάδειξη του βαθμού εξωστρέφειας της κάθε περιφέρειας, των κλάδων που εμφανίζουν δυναμική και των αγορών αιχμής που μπορούν με τις κατάλληλες ενισχύσεις να συντελέσουν στην αύξηση της εξαγωγικής επίδοσης της ελληνικής περιφέρειας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΕΒΕ από τα 25,1 δις. ευρώ που ήταν το σύνολο της αξίας των εξαγωγών το 2016, τα 12,4 δισ. ευρώ προήλθαν από την περιφέρεια της Αττικής, τα 4,2 δισ. ευρώ από την Κεντρική Μακεδονία, τα 3,4 δισ. ευρώ από την Πελοπόννησο, το 1,2 δισ. ευρώ από την Θεσσαλία, το 1 δισ. ευρώ από την Στερεά Ελλάδα, τα 767 εκατ. ευρώ από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η περιφέρεια του Ιονίου με εξαγωγές που φτάνουν τα 84 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2017 η αξία των εξαγωγών ανήλθε στα 26,2 δισ. ευρώ από 23,1 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα το 2016.