Προβλήματα στη μεταβίβαση παλαιών στάβλων

Επερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, σε ότι αφορά στο πρόβλημα που έχει προκύψει στη μεταβίβαση παλαιών στάβλων, αφού η εφορία ζητά επίσημη οικοδομική άδεια και όχι νομιμοποίηση με βάση την νομοθεσία κτηνοτροφικών κτισμάτων. Μάλιστα αναγνωρίζει το ίδιο καθεστώς στους στάβλους σαν να είναι καταστήματα, που στερούνται οικοδομικής αδείας. Έτσι κατά την μεταβίβαση απαιτούνται τεράστια οικονομικά ποσά από τους αποδέκτες τους.

Η υπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου απάντησε ότι, η αντικειμενική αξία των κτηνοτροφικών και γεωργικών κτηρίων υπολογίζονται βάσει του εντύπου Κ5 με την απαραίτητη προϋπόθεση να προσκομίζεται άδεια οικοδομής ειδικού κτηρίου ή η τελευταία αναθεώρησή της. Η υπουργός διευκρίνισε ότι, κτηνοτροφικά θεωρούνται κτήρια που στεγάζουν συνεχώς ζώα, που εκτρέφουν και φροντίζουν εκτός βιομηχανικών και βιοτεχνικών κτιρίων επεξεργασίας και μεταποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων, σφαγείων και οργανωμένων μονάδων που αυτά υπάγονται στα βιομηχανικά ή βιοτεχνικά κτήρια. Η έλλειψη οικοδομικής άδειας για το συγκεκριμένο κτήριο μπορεί να οφείλετε είτε σε μη υποχρέωση λόγω παλαιών κτηρίων, είτε σε αυθαίρετη κατασκευή, είτε σε απώλεια αδείας.

Ο υπολογισμός της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου γίνεται με βάση τη χρήση αντίστοιχων εντύπων επαγγελματικής στέγης για εντός ή εκτός σχεδίου περιοχές και είναι το έντυπο 2 για τα ισόγεια κτήρια και το έντυπο 1 για τους ορόφους.

Προηγούμενο άρθροΕπιχειρήσεις γάλακτος έπαιζαν με τα «ισοζύγια γάλακτος» για ένα χρόνο καταγγέλλει ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΜελίκη :Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην Μελίκη. Σε 12 μήνες θα παραδοθεί το έργο