Πρωτοβουλία για το Παιδί – Ομιλία στη Βεργίνα

“Διαχείριση Θυμού από τη νηπιακή έως την εφηβική ηλικία

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη ομιλία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 που διοργάνωσαν η Πρωτοβουλία για το Παιδί, ο Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Βεργίνας ”Αιγές¨, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βεργίνας- Παλατιτσίων,  του Γυμνασίου Βεργίνας “Μανώλης Ανδρόνικος” και του Νηπιαγωγείου Παλατιτσίων και ο Σύλλογος Παλατιτσιωτών με θέμα “Διαχείριση Θυμού από τη νηπιακή έως την εφηβική ηλικία στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Βεργίνας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν γονείς και εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την  σημασία της σχέσης και της επικοινωνίας μεταξύ παιδιού και γονέα όπως επίσης και για το σύστημα αξιών και οριοθέτησης που διέπει την κάθε οικογένεια. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην ανάληψη ή όχι της ευθύνης από τους γονείς, σχετικά με συμπεριφορικά προβλήματα που εκδηλώνουν τα παιδιά και την αναγκαιότητα να είναι παρόντες και βοηθοί στην αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων των παιδιών.

Οι εισηγητές της εκδήλωσης του Κέντρου Αναφοράς και Παροχής Συμβουλευτικής της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί», κυρία Θεοδώρα Νιώπα, Κοινωνική Λειτουργός και κυρία Μαρία Πανταζή, Ψυχολόγος, με την πολυετή εμπειρία τους στο Κέντρο, αφηγήθηκαν πραγματικά περιστατικά εκδήλωσης θυμού, επιθετικότητας και παραβατικής συμπεριφοράς, τόσο σοβαρά που έχουν φτάσει στην ελληνική δικαιοσύνη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ελεύθερη συζήτηση όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν διαπιστώσεις, να εκφράσουν ανησυχίες, φόβους και να αναζητήσουν λύσεις για περιστατικά που ταλανίζουν τον χώρο του σχολείου και το οικογενειακό περιβάλλον. Ο αλληλοσεβασμός και η αποτελεσματική επικοινωνία είναι λέξεις κλειδιά στην επιτυχημένη σχέση παιδιού και γονέα ώστε να είναι διαχειρισίμος ο θυμός!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και την ενεργή συμμετοχή τους στη συζήτηση. Μόνο μέσα από την ανταλλαγή ιδεών και την αλληλοϋποστήριξη μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές και υγιές περιβάλλον για τα παιδιά μας.

20230925 Ομιλία στη Βεργίνα 1

Προηγούμενο άρθροΗ Eurobank ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης της θυγατρικής της στη Σερβία στην AIK Banka
Επόμενο άρθροΔήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού