Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου 2016

Πρωτοσέλιδα:

(κλικ για μεγέθυνση)

makedoniatyposthessalonikisimerisiaimathiaslogosmakeliostarpressespressoeleftheriorasportdayarenapress

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Παράσιτα για τις άδειες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, μόνο ηλιόλουστη δεν είναι αυτή που ξημερώνει στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, μετά την πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με «χθεσινούς» και «αυριανούς» καναλάρχες. Και αυτό γιατί ήδη άρχισαν τα… παράσιτα, τα οποία απειλούν να ρίξουν «μαύρο» στη διαδικασία που έχει κάνει σημαία του ο πρωθυπουργός εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης».

    ΕΘΝΟΣ: «Ξεπαγώνει η μεταφορά συντελεστή»

Η εφημερίδα σημειώνει:  «λύση για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με μεγάλες αυθαιρεσίες, προκειμένου να εξαιρεθούν οριστικά της κατεδάφισης επιχειρείται να δοθεί μέσω της ενεργοποίησης της δυνατότητας μεταφοράς συντελεστή δόμησης, ενώ ταυτόχρονα με τον ίδιο τρόπο θα γίνει προσπάθεια να λυθεί και το πρόβλημα πολλών οικοδομικών συνεταιρισμών».

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα νέα πρόστιμα για τη ρύθμιση αυθαιρέτων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « «ευκολίες πληρωμής» για τις οικειοθελείς δηλώσεις, υποχρεωτική η βεβαίωση μηχανικού για όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Ζητούν πιστοποιητικά για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών ακόμη και στα κτίσματα κληρονομιών, επαναφέρουν τη βεβαίωση μη οφειλών ΤΑΠ».

  ΕΣΤΙΑ: «Θεσμοθέτησις της ανομίας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ο ΝΙΚΟΛΑ Σαρκοζί έχει περάσει από όλα σχεδόν τα πολιτικά αξιώματα στην Γαλλία: δήμαρχος, κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπουργός, Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό, φυσικά, δεν εμπόδισε την Εισαγγελία του Παρισιού να ζητήσει να παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση παράνομης χρηματοδοτήσεως της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012».

  Η ΑΥΓΗ: «Ποιότητα, πλουραλισμός, διαφάνεια, απασχόληση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «την ευθύνη που απορρέει από το Σύνταγμα και το νόμο να προσφέρουν στους πολίτες πλήρη ενημέρωση και ποιοτικό πρόγραμμα επέστησαν στους «νέους» καναλάρχες ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς και ο γ.γ. Ενημέρωσης Λ. Κρέτσος, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τους ίδιους και εκπροσώπους τους».

   Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σήμα κινδύνου για τα έσοδα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε 90,5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι φόροι που δεν πληρώθηκαν, εκ των οποίων τα 7,6 δισ. αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές από τις αρχές του έτους. Ο αριθμός των οφειλετών εκτοξεύθηκε καταδεικνύοντας  ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει φτάσει στο ναδίρ».

  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Εκτόξευση ληξιπρόθεσμων οφειλών»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «υπερδιπλάσιες σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα ήταν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία τον Ιούλιο, ενώ στο επτάμηνο είναι αυξημένες κατά 21,3% σε σχέση με το επτάμηνο του 2015».

   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση με καθημερινή αγωνιστική δράση»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στην τελική ευθεία μπήκαν από χτες οι προετοιμασίες των ταξικών συνδικάτων και των άλλων φορέων του κινήματος, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων αγροτών, των γυναικών και της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων, για το συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο, στις 6 μ.μ στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης».

   ΤΑ ΝΕΑ: «Μετεξεταστέοι για 2,8 δισ. ευρώ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: μετά τα διαδοχικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες για τις καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης έναντι των συμφωνηθέντων στην πρώτη αξιολόγηση, φαίνεται πως υπάρχουν πλέον και συνέπειες. Τα 2,8 δισ. ευρώ που υπολείπονται από την πρώτη δόση δεν πρόκειται να εκταμιευθούν ως το τέλος Σεπτεμβρίου όπως αναμενόταν».

    KONTRA NEWS: «Εμφύλιος στα κανάλια αλληλοκατηγορούνται και αλληλομηνύονται»

Η εφημερίδα γράφει ότι «άγριος εμφύλιος ξέσπασε ανάμεσα στους νταβατζήδες της ενημέρωσης που ανταλλάσσουν εξώδικα και καταθέτουν μηνύσεις και αγωγές ο ένας σε βάρος του άλλου. Ο ιδιοκτήτης του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς, καταγγέλλει τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη για χειραγώγηση του διαγωνισμού!».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

   ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Νάρκη» στα έσοδα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ανησυχητικά τα στοιχεία για την υστέρηση στην είσπραξη των φόρων. Η «μαύρη τρύπα» στο δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου έφθασε στα 450 εκατ. Κρίσιμος μήνας ο Σεπτέμβριος. Μαζί με τον φόρο εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ».

  Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πάνω από 90 δισ. ευρώ τα χρέη στην εφορία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με ιλιγγιώδεις ρυθμίσεις αυξάνονται πλέον κάθε μήνα τόσο οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις ΔΟΥ όσο και τα ίδια τα χρέη τους. (Ιούλιος) 125.590 νέοι οφειλέτες- Στις 774.282 οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων».

Προηγούμενο άρθροΤο σχέδιο για τον νέο φόρο ακινήτων του 2017 επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να γίνει δικαιότερος
Επόμενο άρθροΣυνταγή: Πηλιορείτικο Φιρίκι του κουταλιού – Γράφει η Σίσσυ Νίκα