Πρωτοσέλιδα:
(κλικ για μεγέθυνση)
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ολοταχώς προς Μνημόνιο 4”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “ολοταχώς προς νέο Μνημόνιο (το 4ο κατά σειρά) φαίνεται ότι οδεύουν κυβέρνηση και δανειστές. Αυτό προκύπτει από τρεις βασικές παραμέτρους:(α)το θολό τοπίο που διέπει το πότε θα ληφθούν τα μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά μέτρα για το χρέος, (β) το κάλεσμα του προχθεσινού Eurogroup προς την Ελλάδα να λάβει όλα τα σκληρά μέτρα στα εργασιακά , στο Ασφαλιστικό και στα δημοσιονομικά, ώστε να ικανοποιηθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να ενταχθεί πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα και (γ) τις νεότερες εκτιμήσεις, εντός και εκτός κυβέρνησης, ότι οι αποφάσεις για τα δύσκολα μετά θα ληφθούν εντός του 2017”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κούρεμα & νέο μπλόκο στα εφάπαξ”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “μειώσεις εις το διηνεκές έρχονται στο εφάπαξ του Δημοσίου, καθώς κάθε χρόνο οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν όλο και λιγότερα, όπως αποκαλύπτεται στον επίσημο πίνακα που εξασφάλισε και δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Οι πληρωμές μένουν πίσω και πλέον το βοήθημα θα καταβάλλεται σε τόσους δικαιούχους όσους αντέχουν τα Ταμεία”.
ΕΣΤΙΑ: “Η πιθανότης για τέταρτο μνημόνιο”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, το πολιτικό σύστημα (έξι διαφορετικά κόμματα έχουν υλοποιήσει τις επιταγές των μνημονίων) οδηγείται ολοταχώς προς τέταρτο μνημόνιο. Ουδείς μπορεί να προβλέψει τις πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες μίας τέτοιας εξελίξεως”.
Η ΑΥΓΗ: “Ρύθμιση-ανάσα για 145.000 στεγαστικά”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “στη διεύρυνση των ρυθμίσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας προχωρά η κυβέρνηση. ΄Οπως ανακοίνωσε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έως τις 24 του μήνα θα θέσει σε ισχύ απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου της 7ης Ιουλίου, η οποία προβλέπει μεσοσταθμική μείωση 2,3% στο 48% των στεγαστικών δανείων, συνολικά περί τα 145.000 δάνεια δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων”.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Η Κομισιόν θέλει τριπλή συμφωνία”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “φουντώνει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 5/12, ενώ, παρά τις διαφωνίες στους κόλπους των Ευρωπαίων, αλλά και μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ, φαίνεται ότι υπάρχει βούληση για εξεύρεση λύσης”.