Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2016

Πρωτοσέλιδα:

(κλικ για μεγέθυνση)

makedoniatyposthessalonikislogosespressoeleftheriorastarpressmakeliosportdayarenapress

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Γάλλος αφέντης στο κατοχικό ταμείο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κορυφώνονται οι πιέσεις από τις Βρυξέλλες για τα προαπαιτούμενα και τη…. δόση. Η τρόικα ζητεί κατάργηση φοροεκπτώσεων για τα προαπαιτούμενα και τη… δόση. Συνεργάτης της Λαγκάρντ ο monsieur Ζακ Λε Παπ που θα διαχειριστεί (!) εν λευκώ την εθνική μας περιουσία.

    ΕΘΝΟΣ: «Νόμος & Taxis στις λαϊκές αγορές»

Η εφημερίδα σημειώνει:  «αλλάζουν όλα: καθιερώνεται ηλεκτρονικό μητρώο για παραγωγούς, επαγγελματίες και πλανόδιους. Επανέλεγχος όλων των παλαιών αδειών και αυστηρότερα κριτήρια για τις νέες. ΑΦΜ και κωδικός ταμειακής μηχανής θα συνοδεύουν υποχρεωτικά κάθε άδεια. Νέοι κανόνες για πανηγύρια, παζάρια και καλλιτέχνες του δρόμου».

     ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φόροι-εξπρές σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «υστέρηση στις εισπράξεις άνω των 978 εκατ. στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, κρίσιμος μήνας για τις αποφάσεις ο Σεπτέμβριος με την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ. Στον τραπέζι η εφαρμογή των αυξήσεων στους φόρους από 1ης Οκτωβρίου αντί 1ης Ιανουαρίου».

  ΕΣΤΙΑ: «Η αποδόμησις του κ. Τσίπρα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η σταδιακή απαξίωσις του Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, από σημαντική μερίδα του ξένου Τύπου αντανακλά εν πολλοίς και την αντίστοιχη ατμόσφαιρα που επικρατεί σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».

  Η ΑΥΓΗ: «Τσιμπίδα για πλούσιους «χρεοκοπημένων» επιχειρήσεων»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «φως στο ενδημικό φαινόμενο των «πτωχευμένων εταιρειών με πλούσιους ιδιοκτήτες» επιχειρεί να ρίξει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ύστερα από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γ. Δραγασάκη».

   Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Βάζω την άδεια, βάζεις το κανάλι;»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέος γύρος συζητήσεων ξεκινά μεταξύ παλιών και νέων καναλαρχών. Αναμένεται συνάντηση Καλογρίτσα-Κοντομηνά για τον Alpha, ενώ επαφές με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών που έμειναν χωρίς άδεια θα επιδιώξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης».

  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Χάνονται 5 δισ. ευρώ τον χρόνο από τον ΦΠΑ»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «απώλειες εσόδων από ΦΠΑ ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή το τελευταίο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων του τρίτου μνημονίου, είχε το 2014 η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Αντιλαϊκή επιτάχυνση για το κλείσιμο της πρώτης «αξιολόγησης» »

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η «κανονικότητα» στην αντιλαϊκή επίθεση για λογαριασμό του κεφαλαίου βρέθηκε στο επίκεντρο της χτεσινής διευρυμένης κυβερνητικής σύσκεψης. Να «τρέξουν» τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα ώστε να κλείσει η πρώτη «αξιολόγηση», παραδίδοντας τη σκυτάλη στη δεύτερη».

   ΤΑ ΝΕΑ: «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω από τους νεοκαναλάρχες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μετά τους αρχικούς πανηγυρισμούς για τις αμφιλεγόμενες τηλεοπτικές άδειες, η κατάσταση φαίνεται περισσότερο περίπλοκη από ό,τι θα επιθυμούσε η κυβέρνηση. Περιμένουν να αποφανθεί το ΣτΕ και να κλειδώσει ο αριθμός των αδειών. Εισαγγελική πρόταση-σοκ για Μαρινάκη».

    KONTRA NEWS: «Ποιοι πάνε να κλείσουν φυλακή τον Βαγγέλη Μαρινάκη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «για τέσσερα ολόκληρα χρόνια οι σκοτεινοί μηχανισμοί της ΕΥΠ που συνδέονταν με τα υπόγεια του Μαξίμου και το παρακρατικό σύστημα Σαμαρά στη Δικαιοσύνη, μαζί με το γνωστό κανάλι της διαπλοκής, μεθόδευαν τη σκευωρία σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

   ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Η πρώτη εμπλοκή για το Υπερ-ταμείο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ενόχληση της κυβέρνησης στη μονομερή ανακοίνωση του νέου προέδρου. Διχασμός για τη σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου. Ο Ζακ Λε Παπ ήταν στενός συνεργάτης της Κρ. Λαγκάρντ».

  Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Το δημόσιο ταμείο είναι μείον»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πολύ μεγάλη υστέρηση στα φορολογικά έσοδα αναμένεται να αποτυπώσουν τα αναλυτικά στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά τον μήνα Αύγουστο. Η χρονική μετάθεση της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ προκάλεσε την «τρύπα» ».

 

Προηγούμενο άρθροΣχεδόν ένα στα δύο παιδιά με οσφυαλγία λόγω βαριάς σχολικής τσάντας
Επόμενο άρθροΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Ματαίωση εκδηλώσεων