Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2016

Πρωτοσέλιδα:

(κλικ για μεγέθυνση)

makedoniatyposthessalonikislogosypaithrosespressostarpresseleftherioramakeliosportdayarenapress

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Δίωξη για τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ”

Η εφημερίδα γράφει ότι: “Αντιμέτωπος με δυο κακουργηματικές κατηγορίες βρίσκεται από χθες ο πρώην υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της πολύχρονης προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τα οικονομικά του άλλοτε κραταιού πολιτικού κόμματος, το οποίο βρέθηκε με “τρύπα” στα ταμεία του 140.000.000 ευρώ”.

    ΕΘΝΟΣ: “Αύξηση-φωτιά στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ”

Η εφημερίδα σημειώνει:  “Αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ΕΛΓΑ, του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, ανοίγει τον δρόμο για αυξήσεις έως και 25% στα ασφάλιστρα των αγροτών, καθώς τα ευρήματα, με βάση τους σημερινούς συντελεστές εισφορών, δείχνουν αναλογιστικό έλλειμμα, το οποίο αγγίζει το 15% του ενεργητικού”.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Προκαλεί 93 χρόνια μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης”

Η εφημερίδα γράφει ότι: “Κορόνες αμφισβήτησης του στάτους κβο στην περιοχή μας υψώνει ο Τούρκος πρόεδρος, εξάγοντας έτσι τεχνητή ένταση στο Αιγαίο, για εσωτερική πολιτική κατανάλωση και για να εδραιώσει την εξουσία του”.

 ΕΣΤΙΑ: “Κίνδυνος για τα νησιά του Αιγαίου”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: “Η στρατηγική συμμαχία, γεωπολιτικού χαρακτήρος, Γερμανίας και Τουρκίας είναι ιστορικά γνωστή και πολύ οδυνηρή για τα αποτελέσματά της σε βάρος του Ελληνισμού, από την εποχή της αναδείξεως και κυριαρχίας του Κεμάλ στην Ανατολία και την Μικρά Ασία”.

  Η ΑΥΓΗ: “760 εκατ. ευρώ σε αδύναμα νοικοκυριά”

Σύμφωνα με την εφημερίδα : “Με το ποσό των 760 εκατ. ευρώ ενισχύεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που από τον Ιανουάριο του 2017 επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό να καλύψει τις βασικές ανάγκες 700.000 δικαιούχων που σήμερα διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας”.

   Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες”

Η εφημερίδα γράφει ότι: “Σε τρία δύσκολα μέτωπα εστιάζουν οι “σοφοί” με το πόρισμα που έδωσαν στον υπουργό Γ. Κατρούγκαλο για τα εργασιακά. Αν περάσουν, στα θέματα της διαιτησίας, της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και των ομαδικών απολύσεων οι προτάσεις της Επιτροπής, τότε θα υπάρξει μεγάλη υποβάθμιση της προστασίας των εργαζομένων”.

  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Παιχνίδια Ερντογάν με τη Συνθήκη της Λωζάννης”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: “Σε μια κίνηση που έχει ως βασικό αποδέκτη το εσωτερικό της Τουρκίας, αλλά εκ των πραγμάτων επιβαρύνει τις διμερείς σχέσεις, ο κ. Ταγίπ Ερντογάν έλαβε χθες σαφείς αποστάσεις από τη Συνθήκη της Λωζάννης”.

   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Κατοχυρώνει και επεκτείνει τη ζούγκλα στην αγορά εργασίας”

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: “Ορισμένες νέες πλευρές του πορίσματος που ήρθαν χτες στη δημοσιότητα, επαληθεύουν ότι η “προεργασία” της Επιτροπής θα αποδειχτεί πολύτιμη για την κυβέρνηση, στην προσπάθεια που κάνει μαζί με το κουαρτέτο να αλλάξει προς το χειρότερο το υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και, ταυτόχρονα, να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους και το λαό ότι αποκαθιστά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετεί υπέρ τους”.

   ΤΑ ΝΕΑ: “Σπέρνουν θύελλες”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: “Ο εκτροχιασμός της πολιτικής των κυβερνώντων σε όλους τους τομείς έχει δημιουργήσει ένα τοξικό περιβάλλον, από το οποίο επιχειρούν διαφυγή με κινήσεις αντιπερισπασμού. Δεν διστάζουν να εμπλέξουν ή και να εκμεταλλευθούν ακόμη και δικαστικές πρωτοβουλίες”.

    KONTRA NEWS: “Εκβίαζε τον Καραμανλή ο Κοντομηνάς να του διαγράψει 800 εκ. φόρους”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Από τον Σεπτέμβριο του 2007 ο Κοντομηνάς άρχισε να πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση Καραμανλή, γεγονός που γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος ο τέως Πρωθυπουργός, όπως και οι στενοί συνεργάτες του, που τελικά πλήρωσαν τη… νύφη”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

   ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Το μεγάλο “στοίχημα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: “Στο μεγάλο στοίχημα της ανάκαμψης ποντάρει ο προϋπολογισμός του 2017, με την κυβέρνηση να προσδοκά πως επενδύσεις και τουρισμός θα δράσουν ως αντίβαρο στο δεύτερο κύμα φόρων του τρίτου μνημονίου που τίθενται σε εφαρμογή τον επόμενο χρόνο”.

 Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Σενάριο για διπλό στόχο πλεονάσματος”

Η εφημερίδα τονίζει ότι: “Σενάριο κατάθεσης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την περίοδο 2017-2020 με διπλό στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος -το 2% που καλύπτει την εξαγγελία του πρωθυπουργού και το 3,5% που αποτελεί απαίτηση των θεσμών, ειδικά της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης- επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης”.