Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Παρασκευής 29 Ιουλίου 2016

Πρωτοσέλιδα:

(κλικ για μεγέθυνση)

akropolieleftherioraespressologosstarpressmakedoniatyposthessalonikisimerisiaimathiasarenasportday

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χλιδή στην Πάρο!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «όλα (!!!) πληρωμένα για τα εγκαίνια του ολοκαίνουργιου διεθνούς αεροδρομίου στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί. Dolce vita για την «πρώτη φορά Αριστερά» στο τετράστερο Acqua Marina Resort.  Τουλάχιστον 50 άτομα σε δωμάτια των 350 ευρώ τη βραδιά. Προγραμμάτιζε να διανυκτερεύσει και ο Τσίπρας, αλλά το ακύρωσε μετά τον σάλο».

    ΕΘΝΟΣ: «Νέο φράγμα στις περικοπές συντάξεων»

Η εφημερίδα σημειώνει:  «μετά τους ενστόλους, δικαστικούς και ιατρούς ΕΣΥ, δικαιώνονται και οι συνταξιούχοι πανεπιστημιακοί για τις μειώσεις του δεύτερου Μνημονίου. Φόβοι για δημοσιονομικό σοκ σε περίπτωση εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων».

     ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Mea culpa ΔΝΤ για το πρώτο μνημόνιο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ομολογεί ότι έπεσε έξω στις εκτιμήσεις. Ρίχνει ευθύνες και σε ΕΕ-Ελλάδα. Υποστηρίζει πως το 2010 έπρεπε να γίνει αναδιάρθρωση χρέους, αλλά δεν ήθελαν η Ευρώπη και ο ΓΑΠ. Οι λάθος αποφάσεις του Στρος Καν, οι αποτυχημένες προβλέπεις του Τόμσεν και τα ελληνικά… εμπόδια».

  ΕΣΤΙΑ: «Βαθειά άγνοια για την ανεργία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάς – και από τα πλέον καθοριστικά για το παρόν και το μέλλον της – είναι αυτό της ανεργίας. Προβληματισμός από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού».

  Η ΑΥΓΗ: «Προπατορικό αμάρτημα το βέτο στο κούρεμα χρέους»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σωρεία «λαθών» στην αφετηρία του 2010 αναγνωρίζει το ΔΝΤ. Οι Ευρωπαίοι πίεσαν να δεχθεί η Ελλάδα την οδυνηρή συνταγή για να σωθεί η Ευρωζώνη, παρ’ ότι οι αναλύσεις έδειχναν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο».

   Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Η εγχείρηση απέτυχε και φταίει ο ασθενής»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στις ελληνικές κυβερνήσεις αποδίδει την αποτυχία των μνημονίων που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας η Κριστίν Λαγκάρντ. Παραμερίζοντας το περιεχόμενο έκθεσης ανεξάρτητης υπηρεσίας του οργανισμού η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καλύπτει τον Πολ Τόμσεν».

  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Νέα «έφοδος» στα ιδιωτικά σχολεία»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «με τρίτη νομοθετική πρωτοβουλία κατά τη δεκαεπτάμηνη διακυβέρνησή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να «κρατικοποιήσει» τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, στα οποία φοιτούν περίπου 80.000 μαθητές και εργάζονται 8.500 εκπαιδευτικοί».

   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Οδηγίες- «κόφτες» ακόμα και βοηθημάτων σε απόρους!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «μια μέρα μετά τον εμπαιγμό περί…. κοινωνικού κράτους, η κυβέρνηση ζητά από δήμους και περιφέρειες δραστικές περικοπές σε δαπάνες που αφορούν ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών».

   ΤΑ ΝΕΑ: «Η γκάφα με το χρέος»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τα τραγικά σφάλματα και τις αδυναμίες υλοποίησης του πρώτου ελληνικού προγράμματος αποκαλύπτει λεπτομερώς έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στο… μακρινό 2010, αν και είχε διαπιστωθεί το μείζον πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους, δεν έγιναν όσα έπρεπε».

    KONTRA NEWS: «Εγκληματικές οι συνταγές της Τρόϊκας»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μετά από έξι δραματικά χρόνια καθυστέρησης το ΔΝΤ ομολογεί κυνικότατα ότι τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, τα οποία οδήγησαν το λαό στην εξαθλίωση και την οικονομία στην ολοκληρωτική καταστροφή. ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ, γιατί δεν είχε προηγηθεί όπως έπρεπε η μείωση του δημόσιου χρέους».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

   ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Crash test στα έσοδα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με φορολογικά έσοδα 5,57 δισ. πρέπει να κλείσει ο μήνας. Στόχος να εισπραχθούν 25 δισ. μέχρι το τέλος του έτους. Σήμερα λήγει η προθεσμία για την καταβολή του φόρου εισοδήματος από 2,3 ετατ. Πολίτες».

  Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Έφτασε η ώρα της αλήθειας για τα έοσδα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ξημέρωσε η… μεγάλη Παρασκευή της εφορίας. Με το πέρας του τραπεζικού ωραρίου, τόσο για τα καταστήματα όσο και για την ηλεκτρονική τραπεζική, θα κριθεί αν έχει επιτευχθεί ο δυσκολότερος εισπρακτικός στόχος ολόκληρης της φετινής χρονιάς».