Πρόσκοποι Βέροιας: Κοινότητα ανιχνευτών

Ξεκινήσαμε δυναμικά φέτος με διήμερη υπαίθρια δράση της Κοινότητας Ανιχνευτών  προσκόπων Βεροίας.

Πραγματοποιήθηκε στις 12-13 /10 /19 με θέμα “γνωρίζω τα ποτάμια της Βεροίας” Έτσι ξεκινήσαμε με το κυρίαρχο ποτάμι μας τον Τριπόταμο.

Αρχίσαμε από το χωριό Τριπόταμος διασχίσαμε τον πρώτο παραπόταμο το Μαυρονερι από τις πήγες του φτάσαμε στους γεωργιανούς όπου ψαρέψαμε πέστροφες στα καθαρά νερά του. Συνεχίσαμε την πορεία μας φορτωμένοι με τον εξοπλισμό για Ανάληψη Ραχιάς. Οπού κατασκηνώσαμε και ψήσαμε τα ψάρια μας .Το βραδύ στήσαμε ένα τηλεσκόπιο και ασχοληθήκαμε με παρατήρηση αστερισμών αλλά και απολαύσαμε  την μαγευτική πανσέληνο Την επόμενη μέρα  ακολούθησε εκπαίδευση  υπαίθριας  διαβίωσης .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την επιχείρηση FISH FARM και τον υπεύθυνο Στέφανο Κελεσίδη ,Ευαγγέλια, για την ενημέρωση ,ξενάγηση αλλά και για την ευγενική της χορηγία στην Kοινότητα Ανιχνευτών μας.

Ακολουθεί  η συμμετοχή μας στο      OPEN DAY   –   JOTA  JOTI  2019.

Θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της ΕΛΙΑΣ  19-20/10 .

Εκεί θα μπορούν ελεύθερα μικροί και μεγάλοι να δουν ένα δήγμα Προσκοπικής ζωής. Κατασκήνωση , κατασκευές, προσκοπικά παιχνίδια .

         Στον ίδιο χώρο οι Aνιχνευτές θα συμμετέχουν στο JOTA –JOTI  το οποίο είναι ένα παγκόσμιο ραντεβού προσκόπων στον αέρα   με ασυρμάτους ,internet. Με σκοπό την επίτευξη επικοινωνιακών επαφών.

ΟΜΙΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ