Προς επίλυση βαίνει το θέμα της κάλυψης των λειτουργικών εξόδων σχολείων που θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα

ΑΠΕ-ΜΠΕ-

Προς επίλυση βαίνει το θέμα της κάλυψης των επιπλέον λειτουργικών εξόδων των σχολείων που θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο περιθώριο ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, που επιλέχθηκαν για τη φιλοξενία προσφυγόπουλων.

“Yπάρχει κάτι θετικό, είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής και τον γραμματέα και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της Βουλής και θα υπάρξει μέσα στην εβδομάδα μια δυνατότητα χρηματοδότησης των σχολείων αυτών έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τα πρόσθετα έξοδα και στις ανάγκες ηλεκτρικού ρεύματος, καθαριότητας κλπ”, σημείωσε ο κ. Παντής και πρόσθεσε: “Είναι κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σαν υπουργείο Παιδείας μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής και σύντομα θα μπορέσουμε να κάνουμε τις τελικές ανακοινώσεις αλλά να ξέρετε ότι ήδη και αυτό το θέμα βαίνει προς επίλυση”.

Κληθείς να σχολιάσει τις ενστάσεις ορισμένων γονέων για τον τρόπο επιλογής των σχολείων, ο κ. Παντής σημείωσε: “Ο καθένας λέει διάφορα πράγματα τα οποία έχουν να κάνουν με παραπληρόφορηση και με θέματα που βασίζονται κυρίως σε φόβους και φοβίες. Η επιλογή των σχολείων γίνεται από το υπουργείο Παιδείας διά μέσου του περιφερειακού διευθυντή και του διευθυντή εκπαίδευσης, επομένως είναι μια επιλογή που γίνεται με βάση 4 κριτήρια, τα κριτήρια αυτά εφαρμόστηκαν και στην περιοχή εδώ και επομένως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα”.

Εξήγησε, δε, ότι το  υπουργείο Παιδείας δέχεται “την απόφαση του περιφερειακού διευθυντή και του διευθυντή εκπαίδευσης, ο οποίος έχει λάβει υπόψη του και την απόσταση από τα κέντρα και την δυνατότητα διασποράς που είναι υποχρεωτικό να γίνεται και το αν η κάθε εκπαιδευτική δομή έχει τη δυνατότητα να εκπαιδεύσει τα παιδιά αυτά από άποψη υποδομής κ.λπ”.