Προπέτης Τσίπρας! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο διακεκριμένος καθηγητής της κοινωνιολογίας Ευάγγελος Λεμπέσης είχε γράψει μέσα στην Κατοχή ένα εμβληματικό κείμενο που στις ημέρες μας κάνει θραύση και υψώνει ισχυρή  ασπίδα στη χυδαιότητα, την αναξιοκρατία και τα κοινωνικά συστήματα που ποδοπατούν την ανθρώπινη ζωή. Τίτλος «η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω»! Η απάτη, γράφει ο καθηγητής δεν ανάγεται στην ευφυΐα του απατεώνα- αφού θεωρεί ότι κάθε άνθρωπος δύναται να παραστήσει ψευδώς τα πράγματα ως αληθή- αλλά στην ευπιστία του θύματος.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Στην προκειμένη περίπτωση, πριν από οποιαδήποτε παρεξήγηση, οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο ορισμός της «πολιτικής απάτης» είναι η αποσιώπηση της αλήθειας ή η παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών. Που τα πιστεύουν πολλοί ή λίγοι άνθρωποι.

Τα σκεφτόμουν αυτά, αφού πριν ακόμη  συναντηθούν Μπάιντεν και Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφανθεί ότι η Τουρκία τα πήρε όλα κι ότι ο Μητσοτάκης δεν υπερασπίστηκε τα εθνικά συμφέροντα.

Φυσικά και δεν είναι έτσι. Κάποιοι όμως τον πιστεύουν.

Η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία κάτι πήρε για να άρει το βέτο ένταξης στο ΝΑΤΟ Σουηδίας και Φινλανδίας. Μα αυτό δεν αφορά εμάς. Το μνημόνιο που υπογράφηκε είναι λυπηρό για τις σκανδιναβικές χώρες και το αξιακό τους σύστημα αλλά είναι κι ένα κείμενο πολυλογίας και γενικολογιών. Η  Σουηδία θα νομοθετήσει για ισχυρότερες ποινές σε τρομοκράτες, η Φινλανδία θα κάνει κι εκείνη αλλαγές στον ποινικό της κώδικα, ενώ θεσπίζεται κοινός μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών για τη «τρομοκρατία» και αντιμετώπισης χρηματοδοτήσεων του PKK και άλλων «τρομοκρατικών» οργανώσεων. Ξαναλέμε, λοιπόν, τίποτα από αυτά δεν έχει σχέση με τη χώρα μας.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς από έλλειψη επιχειρημάτων, στάθηκε στο γεγονός άρσης των περιορισμών πωλήσεων όπλων στην Τουρκία, από τις δυο χώρες.  Θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει την παροιμία με το τι έκανε η φοράδα στο αλώνι, αφού η Σουηδία έκανε πέρυσι πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, αξίας  εν συνόλω 50 εκ. Εκτός αν στην Κουμουνδούρου έχουν πληροφόρηση ότι οι Τούρκοι προτιμούν τα μαχητικά της Saab αντί των F-16.

Ποια είναι τα «όλα», λοιπόν, που πήρε η Τουρκία κατά τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ας μη ξεχνάμε ότι ακόμη και μετά τη συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν δεν υπάρχει αναφορά στα επίσημα κείμενα για τα F-16, μύχιο πόθο των Τούρκων. Όμως, ακόμη κι αν υπήρχε, αυτή η υπόθεση πώλησης νέων κι αναβάθμισης των παλιών F16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, δεν είναι κάτι καινούργιο, δεν προέκυψε στη Μαδρίτη. Χώρια που, ακόμη κι αν το επιθυμεί οιοσδήποτε Αμερικανός πρόεδρος, θα πρέπει να περάσει από το Κογκρέσο, το οποίο επιμένει στο εμπάργκο προς την Τουρκία.

Το ότι  ο Αλέξης Τσίπρας είναι γνωστός προπέτης είναι γνωστό τοις πάσι.

Μα να καλεί τον πρωθυπουργό … «έστω και την τελευταία ώρα να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ», όταν ο ίδιος έχει καταψηφίσει τον αμυντικό προϋπολογισμό, τις αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, τα Rafale με αστερίσκους, και επιτίθεται στην κυβέρνηση γιατί οι ΗΠΑ… πιθανόν  μπορεί να αναβαθμίσουν τα F-16 των Τούρκων, ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 1ης Ιουλίου 2022
Επόμενο άρθροΚ. Χατζηδάκης: Επανάσταση στην αγορά εργασίας με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.