Πριν από λίγες ημέρες έγινε στο Πολεμικό Μουσείο μια συγκέντρωση ανθρώπων του χθες για να «δικάσουν» τον Μητσοτάκη! Πρόεδρος κι Εισαγγελέας του «Δικαστηρίου» ήταν δυο πρώην πρωθυπουργοί που η κοινωνία αποκαθήλωσε κι ουσιαστικά απαξίωσε. Ο Κώστας Καραμανλής κι ο Αντώνης Σαμαράς.
Μαζί τους ήταν πρόσωπα από το χθες της χώρας, όπως η πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Βασιλική Θάνου, που τους χειροκροτούσε, αλλά και διάφοροι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, εκείνης που έστειλε τη χώρα στα βράχια και τώρα βρίσκονται σε βαθιά λησμονιά και πολιτική ανυποληψία.
Τι είχαν πει οι δυο πρώην στο κατηγορητήριό τους εναντίον του Μητσοτάκη; Ότι στην Ευρώπη πνέει προς τα Δεξιά κι αντί να κάνει το ίδιο ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, κάνει διευρύνσεις προς το Κέντρο! Κι ότι, όπου νάναι, αυτός ο Δεξιός άνεμος θα τον γκρεμίσει.
Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Σαμαράς φημίζονταν ποτέ για την πολιτική τους διορατικότητα. Άλλωστε αυτό τους το έλλειμμα, το πλήρωσε η χώρα. Πότε με την κακή οικονομική της πορεία και πότε με γραφικότητες τύπου… Ζαππείων… Κι εδώ λοιπόν, έπεσαν έξω. Στη μεν Αγγλία η Δεξιά καταποντίστηκε, στη δε Γαλλία οι πολίτες –σε συνδυασμό με τα τερτίπια του εκλογικού νόμου και τις πολιτικές συμμαχίες- σταμάτησαν την επέλαση της Λεπέν.
Έτσι, Καραμανλής και Σαμαράς, έπεσαν πάλι στον «κουβά». Εκεί που περίμεναν για να φωνάξουν πάλι στον Μητσοτάκη «στρίψε Δεξιά, κοίτα τι γίνεται αλλού», κατάπιαν τη γλώσσα τους. Λίγες ώρες μετά τη «Δίκη Μητσοτάκη» στο Πολεμικό Μουσείο και την παρότρυνσή τους για Δεξιά στροφή, απαιτήθηκαν μόνο λίγα λεπτά για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και το γκρέμισμα του … Δεξιού παραμυθιού.
Προσέξτε κι αξιολογήστε: Το πρωί της Κυριακής των γαλλικών εκλογών κάποιοι –με τη συμμετοχή και συγκεκριμένων τηλεοπτικών δικτύων – δήλωναν σχεδόν σίγουροι ότι μόλις ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών θα… έπρεπε να … παραιτηθεί ο Μητσοτάκης λόγω… δυσαρμονίας λαϊκού αισθήματος και αριθμών! Κι ύστερα να παραδώσει την εξουσία στον Κασσελάκη, στους επτά –οκτώ υποψηφίους προέδρους του ΠαΣοΚ, στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στον Χαρίτση! Κι αυτό για εκλογές και αριθμούς άλλης χώρας, με άλλο εκλογικό σύστημα (με 577 μονοεδρικές περιφέρειες) και κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Η ουσία είναι ότι τόσο στη Βρετανία όσο και στη Γαλλία, οι πρώην έπεσαν έξω. Η πραγματικότητα τους χάλασε τα όνειρα… Έστω κι αν αυτά στηρίζονταν στο… Λονδίνο και στο… Παρίσι…
Πώς το έλεγε το παλιό λούμπεν άσμα; Πάλι ντόρτια ήφερα;