Πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας Erasmus+ KA1 ” Supporting blended learning through digital literacy”

Το πρόγραμμα Erasmus+ KA1 με τίτλο «Υποστηρίζοντας τη μικτή μάθηση μέσω του ψηφιακού εγγραμματισμού» διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Amigos de Europa και με επικεφαλής τον Vele Georgiev, πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 23 Ιουλίου 2022, στο νησί των Καναρίων Νήσων, Τενερίφη.

 

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κροατία και είχε ως στόχο τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων που αφορούν τις διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία αποτέλεσε τη μόνη επιλογή για τη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας κατά την περίοδο της καραντίνας.

Στο πρώτο μέρος της επιμόρφωσης συζητήθηκαν οι δυνατότητες μάθησης που προσφέρονται στο πλαίσιο της τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης, αποδεχόμενοι ότι η μάθηση είναι μία δια βίου διαδικασία που επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους και μέσα. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν οι ψηφιακές πλατφόρμες και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και οι δυνατότητες που προσφέρουν για έναν νέο και δημιουργικό τρόπο μάθησης. Τέλος, στο τρίτο μέρος του προγράμματος  οι  εκπαιδευτικοί, ατομικά και σε ομάδες αλληλεπίδρασης, συμμετείχαν σε  βιωματικές δράσεις, προσομοιώσεις και ασκήσεις ενεργειακής τόνωσης, αφομοιώνοντας την εμπειρία και τις γνώσεις που απέκτησαν.

 

Η επίσκεψη και η παραμονή στην Τενερίφη, ένα εντυπωσιακό και άγριας ηφαιστειογενούς ομορφιάς νησί, το μεγαλύτερο των Καναρίων Νήσων, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, στον ελεύθερο χρόνο τους να γνωρίσουν την  πρωτεύουσα Santa Cruz, να θαυμάσουν το Teide, το τρίτο μεγαλύτερο ηφαίστειο στον κόσμο και άλλα αξιοθέατα της περιοχής.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Προύσκα, ο υποδιευθυντής  Βασίλης Πλατσάς και οι εκπαιδευτικοί Γεωργία Μπαλτατζή, Ευαγγελία Πολυμένου, Καλλιρρόη Σιδηροπούλου και Νίκος Δέλλας.

Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήρια επιστολή για την πρεσβυτέρα Παρθένα Αβραμίδου-Χαραλαμπίδου
Επόμενο άρθροΕξέταση Ενστάσεων χρηματοδότησης για την ένταξη Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid-19