
Εξαιρετικά σημαντική η επικοινωνία που είχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, στην οποία και ενημερώθηκε ότι έρχεται σύντομα τροπολογία που θα δίνει τρίμηνη παράταση στην καταληκτική προθεσμία (31/03) για τη μετάκληση νόμιμων εργατών γης.
Έπειτα από την ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη προσδοκάται ότι θα καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της αγροτικής παραγωγής κατά την περίοδο της συγκομιδής.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσαβδαρίδης σε σχετική δήλωσή του, «νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για την άμεση ανταπόκριση του αρμόδιου Υπουργού σε ένα ζήτημα το οποίο του είχα θέσει ήδη από τις 17 Μαρτίου 2026 σε σχετική επικοινωνία μας, επισημαίνοντας τότε ότι η παράταση είναι απολύτως αναγκαία καθώς η αρχική ημερομηνία ήταν πολύ πρώιμη και ο χρόνος παραμονής των εργατών θα εξαντλούνταν πριν τον κύριο όγκο των αγροτικών εργασιών.»
Η προωθούμενη ρύθμιση αποτελεί ουσιαστικό βήμα στήριξης των παραγωγών. Αποδεικνύει δε ότι, μέσα από συνεχή συνεργασία, η Κυβέρνηση της ΝΔ διασφαλίζει για ακόμη μία φορά την έγκαιρη και βέλτιστη αντιμετώπιση των αναγκών του πρωτογενούς τομέα.











