Η οργή ξεχειλίζει στη Θεσσαλονίκη – Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους για την τραγωδία στα Τέμπη

Μαζική είναι η συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, στην οποία συμμετέχουν εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, μαζικοί φορείς, φοιτητές και μαθητές.

 

Η πλατεία Αριστοτέλους γέμισε ασφυκτικά, με την οδό Εγνατία να έχει κλείσει. Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι παραμένουν μέχρι το τέλος των ομιλιών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια μεγαλειώδης πορεία, η οποία θα ξεκινήσει από το άγαλμα Βενιζέλου με κατεύθυνση πιθανότατα προς τον ΟΣΕ.

Το κεντρικό πανό της πορείας, μεταξύ άλλων, αναγράφει «τώρα η οργή θα γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί».

 

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης είπε πως «η νεολαία είναι βέβαιο ότι δίνει μία καθαρή απάντηση απέναντι στους υπεύθυνους και δεν έπεσε στον λάκο της προπαγάνδας περί ανθρώπινου λάθους και αποπροσανατολισμού από διάφορα παπαγαλάκια. Το ανθρώπινο λάθος δημιούργησαν με σχέσεις εργασίας και τάισαν με ατελείωτα εκατομμύρια τα παράσιτα τα οποία δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βάλουν στη ζυγαριά του κέρδους τη ζωή και τα όνειρα του λαού και της νεολαίας. Το έγκλημα αυτό πρέπει να πάρει απάντηση. Ο λαός και η νεολαία ζητούν δικαίωση για τα θύματα. Για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα της νεολαίας πρέπει να μην καταφέρει κανένα παράσιτο να βάλει τη ζωή και την υγεία του σε κίνδυνο».

Οι χιλιάδες απεργοί απαιτούν να μην υπάρξει «καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη» και καταγγέλλουν πως ό,τι έγινε στα Τέμπη ήταν «ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας».

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος που είναι εργασιακός σύμβουλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας συνδικάτων εργατοϋπαλλήλων μεταφορών, τόνισε πως σε λίγες ημέρες θα θυμηθούμε το τραγικό δυστύχημα «με τους μαθητές στα Τέμπη, και πριν ζυγώσει ο Απρίλης μετρήσαμε αλλά 57 θύματα σε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα και οι πληγές δεν λένε να κλείσουν. Φτάσαμε στο σημείο να παλεύουμε για κοινωνική ασφάλεια. Για τα κέρδη των πολλών χάνονται οι ζωές των ανθρώπων. Θα παλεύουμε όσο αντέχει η ζωή μας. Οι οδηγοί δουλεύουν από 16-18 ώρες την ημέρα ασταμάτητα και είναι θέμα ημερών να γίνει πάλι ένα μεγάλο ατύχημα. Καθημερινά έχουμε τροχαία ατυχήματα αλλά μας λένε για τον ανθρώπινο παράγοντα. Όμως κανείς δεν ψάχνει γιατί ο οδηγός οδηγεί τόσες ώρες».

Δείτε τις εικόνες και βίντεο:

 

Προηγούμενο άρθροΈφυγε σήμερα από τη ζωή ένας ”Θρύλος των γηπέδων”ο Ημαθιώτης Μίμης Παπαϊωάννου
Επόμενο άρθροΠαναγιώτης Δουδωνής: «Ο Πρωθυπουργός δεν έχει αναρωτηθεί ποιο είναι το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έκανε το ρουσφέτι του σταθμάρχη;»