Θα σας πούμε πως θα φτιάξετε πολτό σκόρδου εύκολα, που θα τον διατηρείτε μέσα σε βάζο στο ψυγείο για πολλούς μήνες, δεν θα έχει έντονα την μυρωδιά του σκόρδου και φυσικά θα έχει όλες τις βιταμήνες και τα θρεπτικά συστατικά του σκόρδου αναλείωτα.
5 κεφάλια σκόρδο
8-11 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Πως το φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε από τα εξωτερικά πέταλα το κεφάλι σκόρδου και το κόβουμε από το πάνω μέρος περίπου 1 εκατοστό.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τοποθετούμε τα κεφάλια σκόρδο με τις ρίζες προς τον πάτο και τα κομένα επάνω και το σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε για 10′.
Όταν σβήσουμε το μάτι το αφήνουμε μέσα στο νερό μέχρι να κρυώσει και να μπορούμε να πιάσουμε τα σκόρδα.
Ελένχουμε αν κρύωσαν και αν αντέχουμε ξεχωρίζουμε τις σκελίδες μία μία, έπειτα πιέζουμε την κάθε σκελίδα από το κλειστό προς το ανοιχτό της μέρος μέχρι να βγει από τα πέταλα.
Βάζουμε όλες τις σκελίδες στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο και το αλάτι και τις πολτοποιούμε.
Τοποθετούμε τον πολτό σκόρδου σε αποστειρωμένο βαζάκι, και τον καλύπτουμε με αρκετό λάδι.
Όπως κάνουμε και στα γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες για να σφραφίσουν καλά το μίγμα μας πρέπει να είναι ζεστό όταν θα μπει στα βάζα, κλείνουμε καλά το καπάκι και το γυρνάμε ανάποδα επάνω σε πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
Διατηρούμε τον πολτό σκόρδου στο ψυγείο, για αρκετό καιρό.