Ποπ κορν (Νο2) – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εξουσία αποτελεί το ισχυρότερο συγκολλητικό που μπορεί να υπάρχει. Ενώνει τάσεις μέσα σε κόμματα, ενώνει μεμονωμένες επιδιώξεις, στρογγυλεύει σκέψεις κι απόψεις, ενώ φέρνει κοντά ακόμη και εντελώς ετερόκλητες πολιτικές δυνάμεις.  Όπως της Αριστεράς και του Τσίπρα με την ψεκασμένη Ακροδεξιά του Καμμένου. Ή όπως του Αριστερού Τσίπρα με τον Αριστεροδέξιο Προκόπη Παυλόπουλο, που ακούει κι όταν τον φωνάζουν Πάκη!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Για πολλά χρόνια, οι Αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύθηκαν με τους Αριστερούς λαϊκιστές χωρίς κανένα πρόβλημα. Ούτε με τον Καμμένο, ούτε με τον Παυλόπουλο, ούτε με τον Βαρουφάκη, ούτε με τον Πολάκη. Τους ένωνε η εξουσία, τους έκανε σιαμαίους.

Άλλωστε, είχαν και κοινές διαδρομές ανάμεσά τους, όλοι ήταν παιδιά της ΚΝΕ, Ηρακλείς του κομμουνισμού. Από τον Δραγασάκη που αποχώρησε από το ΚΚΕ μετά την ήττα του από την Παπαρήγα για την γενική γραμματεία του κόμματος, μέχρι τον Πολάκη, τον Τσακαλώτο, τον Βούτση, τον Σκουρλέτη και τόσους άλλους.

Σήμερα, όσοι έφυγαν αποκαλούνται από τους άλλους «βαρίδια» κι «αποστάτες» κι όσοι έμειναν χαρακτηρίζονται από τους φευγάτους «λαϊκιστές»! Ο δε  νέος πρόεδρος μιλά ως Πολάκης κι έσπρωξε τα … βαρίδια εκτός, όπως ήθελε ο Τσίπρας, που νομίζει ότι τον υπονόμευσαν κι έχασε!

Το ζήτημα είναι ότι ο νέος πρόεδρος, λαλίστατος κατά τα άλλα, δεν έχει πει κουβέντα για την περίοδο εναγκαλισμού με τον Καμμένο και την συμπόρευση με τον Παυλόπουλο, γνήσιο εκπρόσωπο της Λαϊκής/Λαϊκίστικης Δεξιάς.

Προσέξτε: Έχει μιλήσει για όλα, έστω και με την πολιτική του ημιμάθεια ή τις μπερδεμένες σκέψεις του. Έχει πει για το μαξιλάρι, για τον νόμο Κατρούγκαλου, άλλαξε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για το τείχος στον Έβρο, είπε και ξείπε για τα οικονομικά, είπε ότι δεν θα έκανε ποτέ υπουργό τον Βαρουφάκη, αλλά κουβέντα για τον Καμμένο! Μάλλον θα το έχει ξεχάσει….

Ξέρετε κάτι; Η Αριστερά, με όποια έκφανσή της καταρρέει. Κι είναι επώδυνη διαδικασία για εκείνους που έζησαν μια ζωή περιμένοντας την επανάσταση! Άνθρωποι που δεν είχαν ακούσει ότι όλα είχαν τελειώσει από το 1991… και μας μιλούσαν για ριζοσπαστισμό και άλλα παρόμοια. Κάποιοι είχαν και τον Βελουχιώτη φωτογραφία στα… υπουργικά τους γραφεία.

Μα τόσοι ήταν. Είπαν ένα σωρό ψέματα. Κι όσοι δεν είπαν, ανέχονταν όσους τα έλεγαν, μόνο και μόνο για να είναι υπουργοί! Καιροσκόποι όλοι. Κι όταν έστειλαν τη χώρα στα βράχια, η κοινωνία τους ξέρασε. Ούτε αυτό το κατάλαβαν και νομίζουν ακόμη ότι είναι κάποιοι σημαντικοί! Από τον Τσίπρα, μέχρι όσους έφυγαν.

Σήμερα, οι «νεομεσσίες»… πολεμούν για τα …λαϊκά στρώματα και τη σωτηρία τους.  Μα τα λαϊκά στρώματα , είχαν ήδη επιλέξει από τις εκλογές τον Μητσοτάκη.

Αλλά αυτός, είναι…. Όρμπαν… Ακροδεξιός! Χώρια που φταίει και για τη μπαχαλοποίηση της Κουμουνδούρου.

Είπαμε, εφοδιαστείτε με μπόλικο ποπ κορν και μείνετε σε ζωντανή σύνδεση.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΒ. Κικίλιας: Όλη η σκληρή δουλειά για την προστασία των πολιτών, θα είναι στην πρόληψη
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.