Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέπτεται την περιοχή της Χερσώνας που πλημμύρισε μετά την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα την πλημμυρισμένη περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, για να συζητήσει τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταστροφή τεράστιου φράγματος.

Η Μόσχα, που εξαπέλυσε πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, και το Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την καταστροφή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού και του φράγματος Καχόβκα την Τρίτη, που είχε ως αποτέλεσμα τόνοι νερού από τον ποταμό Δνείπερο να ξεχυθούν και να πλημμυρίσουν την περιοχή.
«Συζητήθηκαν πολλά σημαντικά ζητήματα. Η επιχειρησιακή κατάσταση στην περιοχή ως αποτέλεσμα της καταστροφής, η απομάκρυνση του πληθυσμού από περιοχές που πιθανόν να πλημμυρίσουν, η αντιμετώπιση της επείγουσας κατάστασης που δημιούργησε η έκρηξη στο φράγμα, η οργάνωση της υποστήριξης για τις πλημμυρισμένες περιοχές», ανέφερε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram όπου αναρτήθηκε βίντεο από την επίσκεψή του. «Επίσης οι προοπτικές για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος της περιοχής και η επιχειρησιακή στρατιωτική κατάσταση στην περιοχή ανθρωπογενούς καταστροφής».
Η Χερσώνα βρίσκεται στον Νντίπρο, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων νοτίως του φράγματος Καχόβκα.
Σε ξεχωριστή ανάρτηση, που επίσης συνοδευόταν από βίντεο, ο πρόεδρος δήλωσε ότι επισκέφθηκε πέρασμα από όπου απομακρύνονταν άνθρωποι.
«Είναι σημαντικό να υπολογίσουμε τη ζημιά και να διαθέσουμε κεφάλαια για να αποζημιώσουμε τους κατοίκους που επηρεάστηκαν από την καταστροφή και να αναπτύξουμε ένα πρόγραμμα για την αποζημίωση ή τη μετεγκατάσταση επιχειρήσεων εντός της περιοχής της Χερσώνας», ανέφερε ο Ζελένσκι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Οι προκλητικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για το ΕΣΥ, αποδεικνύουν ότι δεν το πιστεύουν και δεν θέλουν να το στηρίξουν»
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Είκοσι εννέα έργα ύψους 91 εκατομμυρίων ευρώ ξεκινούν στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία