Πόλεμος στην Ουκρανία: Η μάχη της Μπαχμούτ συνεχίζεται, δηλώνει ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ουκρανικές δυνάμεις στην πόλη Μπαχμούτ (ανατολικά), που προσπαθούν να καταλάβουν στρατεύματα της Ρωσίας εδώ και μήνες, συνεχίζουν να απωθούν τις αλλεπάλληλες εφόδους τους, «τους αντιστεκόμαστε»,  δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο καθημερινό μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα μετά τα μεσάνυχτα.

Εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του σε «κάθε στρατιώτη που επιδεικνύει αποφασιστικότητα στην αντίσταση».

Ο κ. Ζελένσκι, ο οποίος συνεδρίασε νωρίτερα χθες με επιτελείς του, ανακοίνωσε νέους διορισμούς διοικητών στα μέτωπα, «ειδικά στα σύνορα και στις περιοχές των πρώτων γραμμών», κάνοντας λόγο για «ηγέτες με στρατιωτική εμπειρία», που μπορούν «να αμυνθούν πιο αποτελεσματικά έναντι των τρεχουσών απειλών».

Ανακοίνωσε επίσης πως σχηματίζονται νέες μονάδες της Εθνοφυλακής, της αστυνομίας και της συνοριοφυλακής.

Λόγω της κλιμάκωσης των ρωσικών επιθέσεων, ο ουκρανικός στρατός έχει αναγκαστεί να ενισχύσει τα μέτωπα με μέρος τουλάχιστον των δυνάμεων που προόριζε για αντεπιθέσεις το προσεχές διάστημα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΣυγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τον δήμο Θεσσαλονίκης για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία
Επόμενο άρθροΣεισμός: Στην Τουρκία, νύχτα γεμάτη κραυγές, αγωνία και δάκρυα