ΠΟΦΕΕ: Κοινοποίηση επιστολής ΣΕΛΚΕ-ΕΦΕΕΚΙ-ΕΛΦΕΕΖ για επαναλειτουργία της Α’ φάσης του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ Μαρτίου

Αίτημα για επαναλειτουργία της πλατφόρμας ένταξης στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μηνός Μαρτίου Α΄ φάση

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους οι Ενώσεις αναφέρουν: Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σας κοινοποιεί αυτούσια κοινή επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας, της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κεφαλονιάς & Ιθάκης και της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Ζακύνθου, με αίτημα την επαναλειτουργία της πλατφόρμας ένταξης στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (Α΄ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, για τον μήνα Μάρτιο.

Με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας της 03/05/22, εκτός των άλλων δόθηκε η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (Β΄ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τον μήνα Μάρτιο, από 3 Μαΐου έως και τις 10 Μαΐου 2022.

Με την συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν δόθηκε η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (Α΄ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τον μήνα Μάρτιο, όπως αντίστοιχα είχε δοθεί η δυνατότητα για τον μήνα Φεβρουάριο σε προηγούμενη ανακοίνωση του Υπουργείου που είχε γίνει της 31/03/2022.

Υπάρχουν πλήθος περιπτώσεων που ενώ κατατέθηκαν εκ των προτέρων οι γνωστοποιήσεις των αλλαγών ή τροποποίησης της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, εκ παραδρομής δεν συμπληρώθηκε – κατατέθηκε η ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (Α΄ΦΑΣΗ) μηνός Μαρτίου, με αποτέλεσμα να μην δύνανται οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να υπαχθούν στον μηχανισμό, ο οποίος έχει αποτελέσει πολύ σημαντικό εφόδιο στην προσπάθεια να αντισταθούν στις αρνητικές οικονομικές συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Για τον παραπάνω λόγο αιτούμαστε την επαναλειτουργία της πλατφόρμας ένταξης στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (Α΄ ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, για τον μήνα Μάρτιο.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Προηγούμενο άρθροΓ. Οικονόμου: “Μόνο στη σχολή των “Tsipronomics” θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιους υπολογισμούς”
Επόμενο άρθροΠαράταση αιτήσεων για το Πρόγραμμα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Αλεξάνδρειας “Βασικά Γερμανικά Α1” έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022