Πληρωμές ύψους 20,4 εκατ. ευρώ σε αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Το ποσό των 20,4 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε αγρότες από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Αναλυτικότερα,

6 εκατ. ευρώ πληρώθηκαν στους δικαιούχους καλλιεργητές του “καθεστώτος μικρών νησιών του Αιγαίου”, 12,2 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους συνδεδεμένων ενισχύσεων και 2,2 εκατ. ευρώ για τη στήριξη κτηνοτρόφων που το ζωϊκό τους κεφάλαιο έχει υποστεί ζημιά εξαιτίας της οζώδους δερματίτιδας. Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του Οργανισμού, έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές ανειλημμένων υποχρεώσεων του προηγούμενου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που έχουν ενταχθεί στο νέο Πρόγραμμα 2014-2020.

Συγκεκριμένα, γίνονται πληρωμές για τα Σχέδια Βελτίωσης και θα συνεχιστούν με τις επενδύσεις της Μεταποίησης, τα Δημόσια Έργα, το Leader και την Εξισωτική Αποζημίωση.

 

Προηγούμενο άρθροΝέες οδηγίες για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ από το ΙΚΑ
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο. Eπαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη και 24ωρη απεργία την Τετάρτη