Πλεόνασμα εμφανίζει ο Προϋπολογισμός το πρώτο δίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος

Πλεόνασμα 1,3 δισ. ευρώ εμφανίζει ο Προϋπολογισμός το πρώτο δίμηνο του έτους (Ιανουάριος – Φεβρουάριος) έναντι ελλείμματος 1,36 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σε ταμειακή βάση.

 

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το πρωτογενές πλεόνασμα έφθασε εφέτος στα 3,2 δισ. ευρώ έναντι μόλις 417 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Η θετική εξέλιξη εφέτος αντανακλά, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, στην αύξηση των εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού στα 9,6 δισ. ευρώ από 7,8  δισ. ευρώ πέρυσι ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν λιγότερο, και συγκεκριμένα στα 9,5 δισ. ευρώ από 8,5 δισ. ευρώ πέρυσι.

Μικρή αύξηση στα 1,9 δισ. ευρώ από 1,78 δισ. ευρώ πέρυσι καταγράφεται στο κονδύλι των τόκων που κατέβαλε ο Προϋπολογισμός για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚ. Χατζηδάκης: Επιβεβλημένη και δίκαια η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ – Πώς διαμορφώνονται επιδόματα – τριετίες
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Αγίου Κοσμά Αιτωλού από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Ημαθίας Βίντεο – φωτο