Πλατύ: Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος “Το παρελθόν κρατά πολύ” του Αλέκου Χατζηκώστα – (βίντεο-φωτό)

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος παρουσιάστηκε σήμερα το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα, με τίτλο “Το παρελθόν κρατά πολύ”.

DSC07677Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά συγγραφική απόπειρα του γνωστού  Βεροιώτη δημοσιογράφου. Ένα πολύπτυχο μυθιστόρημα με έντονα χαραγμένα τα πολιτικά, ιστορικά και κοινωνικά στοιχεία της χώρας μας από την μετακατοχική περίοδο έως σχεδόν τις μέρες μας, αφού καταλήγει στο δημοψήφισμα του grexit το 2015.

Περιληπτικά λίγα λόγια για το έργο:

Ένα τραγικό δυστύχημα με θύμα οικονομικό παράγοντα και κομματάρχη παλιάς κοπής. Περιουσίες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής και μεγάλωσαν στην μετεμφυλιακή Ελλάδα. Οι εφημερίδες στο κυνήγι της είδησης και του εντυπωσιασμού και ένας δημοσιογράφος που αναζητά την αλήθεια και τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Ένας μεγάλος έρωτας που ξεπηδά από τα συντρίμμια ενός παλιότερου και οικοδομείται βήμα-βήμα μαζί με την αναζήτηση των πραγματικών γεγονότων. Στην Ελλάδα των μνημονίων και της κρίσης που αναζητά την ελπίδα της στην κυβέρνηση “της πρώτης φοράς αριστερά”. Όταν τα φαινόμενα συχνά απατούν αλλά και η αλήθεια δεν μπορεί να ειπωθεί. Μία ιστορία που έχει τις ρίζες της στην κατοχή, τον διωγμό των Εβραίων, την αντίσταση και τον εμφύλιο και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Ένα μυθιστόρημα που η αστυνομική πλοκή είναι αφορμή για γενικότερους κοινωνικούς-πολιτικούς σχολιασμούς για το σήμερα και το χθες. Και όλα αυτά γιατί το παρελθόν πάντα κρατά πολύ…

DSC07680Το έργο σχολίασε αρχικά ο αδελφός του διδάκτορα πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ Σίμου Ανδρονίδη, Γρηγόρης (λόγω ασθένειας του πρώτου) και ο φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Παντελής Τσαλουχίδης, με τον συγγραφέα Αλέκο Χατζηκώστα να παίρνει τη σκυτάλη αναλύοντας το παρόν, αλλά και γενικά όλο το έως τώρα συγγραφικό του έργο.

Μεταξύ των ακροατών παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας κ. Νίκος Μπρουσκέλης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Αλευράς και η πρόεδρος της ΤΚ Τρικάλων κα Μαρία Παππαϊωαννίδου.

 Στο τέλος της βραδιάς ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία του και συνομίλησε ξεχωριστά με τον καθένα από τους παρευρισκόμενους.

Δείτε το βίντεο:

Φωτο:

DSC07677DSC07682DSC07685DSC07686DSC07715DSC07717DSC07718DSC07719DSC07721DSC07722DSC07724DSC07725

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: ΑΣ ΑΘΛΟΣ Αλεξάνδρειας vs ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γιαννιτσών
Επόμενο άρθροΓερμανία: Νέα μέτρα δεν γίνονται αποδεκτά, διαμηνύει η Αθήνα στο Βερολίνο. Η καγκελάριος δεν έχει λόγο να καθυστερεί η αξιολόγηση, πιστεύει η ελληνική κυβέρνηση