Πλατύ: Τιμήθηκε η απελευθέρωση στο ιστορικό μνημείο των πεσόντων προσκόπων – βίντεο – δηλώσεις

Με ευλάβεια και συναισθήματα έντονης πατριωτικής συγκίνησης, τιμήθηκε η 109η επέτειος της απελευθέρωσης του Πλατέος στον ιστορικό τάφο – μνημείο όπου έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι οι τρεις Έλληνες πρόσκοποι (Μαυρομιχάλης, Τσαμτσακόπουλος, Νταβατζής) στη σπουδαία νικηφόρα μάχη του Λουδία την 20η Οκτωβρίου 1912.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον Εφημέριο Πλατέος Πατέρα Χρήστο Μιχαηλίδη, ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δ. Αλεξάνδρειας Ιερεμίας Κιοσέογλου, ο δημοτικός σύμβουλος Πάρης Στυλιανίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος «Ο ΒΑΡΑΣΟΣ» Χρήστος Γεωργιάδης. Ακολούθησε συμβολική διαδικασία δενδροφύτευσης του νέου περιβάλλοντα χώρου του μνημείου, αφού να σημειωθεί ότι το τελευταίο έχει μεταφερθεί σε νεότερο σημείο δίπλα από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πλατέος. Η συντήρηση και ο εξωραϊσμός του ιστορικού Τάφου έγινε με μέριμνα του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος, ενώ η μεταφορά του συντελέστηκε κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του ΟΣΕ.

Δηλώσεις στην κάμερα του Έμβολος παραχώρησαν ο ιστορικός ερευνητής, θεολόγος και συγγραφέας Δημήτρης Πανταζόπουλος, ο συνταξιούχος υπάλληλος ΟΣΕ Δημήτρης Κούγκας και οι πρόεδρος και ταμίας του Συλλόγου «Ο ΒΑΡΑΣΟΣ» Χρήστος Γεωργιάδης και Κώστας Κουλερίδης αντίστοιχα.

Δείτε το βίντεο:

Το βίντεο έχει πρόβλημα σε μερικά σημεία με το ήχο εξαιτίας τεχνικού προβλήματος – Ζητούμε την κατανόησή σας.

Φωτογραφίες:

Προηγούμενο άρθροΣτη 2η ολοκληρωμένη εξαγωγική δράση τροφίμων και ποτών “The Greek Nordic-Baltic Trade” (15 Οκτωβρίου – 15 Νοεμβρίου 2021) συμμετέχει για πρώτη φορά η Π. Κ. Μ.
Επόμενο άρθροΜικρές Αλλαγές…μεγάλα Οφέλη στη Διατροφή