Πλατύ σήμερα: Οι μαθητές με τους γονείς απέτρεψαν την μεταφορά του εξοπλισμού του Λυκείου (Βίντεο φώτο)

Οι μαθητές του Λυκείου με συμπαραστάτες τους κατοίκους του Πλατέος απέτρεψαν την μεταφορά του εξοπλισμού του Λυκείου που είχε προγραμματισθεί για σήμερα.

Ως γνωστό με υπουργική απόφαση το Λύκειο Πλατέος μεταφέρεται στην Κορυφή και μετονομάζεται σε Λύκειο Πλατέος -Κορυφής με έδρα την Κορυφή. Η μεταφορά του εξοπλισμού του Λυκείου είχε προγραμματισθεί για σήμερα με σκοπό να μπορέσει να λειτουργήσει από την ερχόμενη εβδομάδα στην καινούργια έδρα.

S5430001Οι μαθητές και οι κάτοικοι όμως υλοποιώντας την απόφαση της χθεσινής ανοικτής γενικής συνέλευσης συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο χώρο του Λυκείου και με το φόβο να δημιουργηθούν περαιτέρω εντάσεις η μεταφορά μετατέθηκε για άλλη μέρα που θα αποφασίσει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κα Μαυρίδου.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το Λύκειο Πλατέος βρίσκεται σε κατάληψη για 4η μέρα ενώ όπως με έμφαση μας δήλωσαν οι μαθητές και οι κάτοικοι τις  αμέσως επόμενες ώρες θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Για την ιστορία υπενθυμίζεται ότι στο Πλατύ λειτουργεί σχολείο Μέσης εκπαίδευσης (Γυμνάσιο αρχικά, μετά έγιναν τα Λύκεια) από το 1949. Οι πρόσφυγες όταν εγκατέλειψαν την Μικρά Ασία άφησαν πίσω τους, εκτός των άλλων, οργανωμένα σχολεία, κολλέγια και άλλες ανώτερες σχολές. Έτσι μόλις έφτασαν στην μητέρα πατρίδα τα πρώτα που φρόντιζαν να οικοδομήσουν ήταν σχολεία και εκκλησίες. Έτσι οι κάτοικοι του Πλατέος ήταν οι μόνοι στην περιοχή που είχαν Γυμνάσιο από το 1949.

Δείτε το βίντεο:

Φωτο:

DSC08109DSC08116DSC08118DSC08119S5430001

Προηγούμενο άρθροΤον Οκτώβριο, η ολοκλήρωση αναπροσαρμογής των επικουρικών συντάξεων, σύμφωνα με το ΕΤΕΑ
Επόμενο άρθροΚύπελλο: ΔΟΞΑ Λιανοβεργίου – Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων (προρεπορτάζ)