Πλατύ: Προσοχή! Κίνδυνος οι τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα ατυχήματος. – βίντεο

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τον τελευταίο καιρό τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων ανθρώπων με τη μέθοδο της τηλεφωνικής πλάνης.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, άγνωστος τηλεφωνεί σε ανυποψίαστο -συνήθως μεγάλης ηλικίας άτομο- προσποιούμενος τον αστυνομικό. Εξιστορώντας τη μυθοπλασία πως στενό συγγενικό πρόσωπό του ενεπλάκη σε σοβαρό ατύχημα, ο ίδιος προσφέρεται κατόπιν χρηματικής αμοιβής να δώσει λύση στο θέμα χωρίς περαιτέρω μπλεξίματα και διαδικασίες. Το όλο σκηνικό είναι τόσο άρτια σκηνοθετημένο, ώστε πολλά από τα άτυχα θύματα να πέφτουν σε αυτήν την τηλεφωνική μπλόφα προσφέροντας χρήματα στον υποτιθέμενο καλό Σαμαρείτη “αστυνομικό”.

Το παραπάνω φαινόμενο γνωρίζει ιδιαίτερη έξαρση τον τελευταίο καιρό στο Πλατύ Ημαθίας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή. Ανάλογη βιωματική περιπέτεια έζησε σήμερα το πρωί η κα Αναστασία Προδρομίδου στο Πλατύ, την οποία και περιγράφει η ίδια ενώπιον της κάμερας του emvolos.gr. Εντέλει τόσο για αυτή όσο και για την ηλικιωμένη μητέρα της υπήρξε αίσια κατάληξη.

Δείτε το βίντεο:

Προηγούμενο άρθροIANOS: Παρουσίαση του βιβλίου της Τάνιας Κολυμπάρη, «Εκπαιδευτική Πολιτική και Αξιολόγηση του έργου των εκπαιδευτικών 1974-2014»
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου