Πλατύ: Παρουσίαση Καππαδοκικών φορεσιών από τον Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος – βίντεο – φωτο

Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος “Δημιουργώ” του Υπουργείου Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας – Θράκης, παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 12/6/2021 η αυθεντική παραδοσιακή φαρασώτικη φορεσιά της Καππαδοκίας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η δημιουργία νέων ενδυμασιών για τον Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος “Ο ΒΑΡΑΣΟΣ”. Τις νέες φορεσιές έραψε με μεράκι η γνωστή σχεδιάστρια και μοδίστρα παραδοσιακών ενδυμασιών Όλγα Σβώλου, που τηρεί εδώ και χρόνια το εργαστήριό της στο Νεοχώρι Ημαθίας. Ενώπιον της κάμεράς μας και με τη δέουσα ιστορική ακριβολογία, παρουσιάστηκαν τόσο η γυναικεία όσο και η ανδρική φαρασιώτικη φορεσιά, με μέριμνα της ταμία του Συλλόγου, Μιράντας Μουρβετίδου Παπαμάλη.

Τις φορεσιές ενδύθηκαν τα αδέρφια Ζωή Λεωνίδα (χοροδιδάσκαλος του συλλόγου) και Τάσος Λεωνίδας (Μέλος του συλλόγου). Η παρουσίαση έγινε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος Χρήστο Γεωργιάδη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την εγκάρδια φιλοξενία του.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες:

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα Λάζαρου Τσαβδαρίδη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021
Επόμενο άρθροΝέα Δημοκρατία: “Ούτε η Δημοκρατία, ούτε η Νέα Δημοκρατία τρομοκρατείται ή εκφοβίζεται από τους τραμπούκους”