Πλατύ: Εθελοντική Αιμοδοσία και Δειγματοληψία Μυελού των Οστών του Συλλ. Καππαδοκών. – (Βίντεο-φώτο)

Την 3η εθελοντική αιμοδοσία αλλά και δειγματοληψία για δότες μυελού των οστών, πραγματοποίησε την  Κυριακή 03 Ιουνίου 2018 ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος “Ο Βαρασός”, στα πλαίσια της  προσπάθειας εδραίωσης της τράπεζας αίματος του, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Αγαθούλα Γεωργιάδου 1
Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου

Με μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συλλόγου, πολλοί πολίτες έδωσαν το παρόν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Πλατέος, στηρίζοντας την αξιέπαινη πρωτοβουλία του και φυσικά τους συνανθρώπους μας που το  έχουν πραγματικά ανάγκη.

Για πρώτη φορά ο Σύλλογος Καππαδοκών διοργάνωσε την δειγματοληψία και δότες μυελού των οστών και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Δίνεις σάλιο σε μία μπατονέτα , εγγράφεσαι ως Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών και γίνεσαι η ελπίδα σωτηρίας για μικρά παιδιά και ενήλικους που νοσούν από καρκίνο του αίματος.

Ο μυελός των οστών είναι το εργοστάσιο παραγωγής αίματος και βρίσκεται στα οστά της λεκάνης μας. Δεν έχει καμία σχέση με το νωτιαίο μυελό που σχετίζεται με το κεντρικό νευρικό σύστημα και την σπονδυλική στήλη. Όταν μιλούμε για μυελό των οστών, μιλούμε για AIMA.

Σε κάποιους ανθρώπους ο μυελός των οστών δηλαδή το εργοστάσιο παραγωγής αίματος, παράγει ελαττωματικά κύτταρα, δηλαδή καρκινικά κύτταρα που οδηγούν στον καρκίνο του αίματος. Αν αυτά τα καρκινικά κύτταρα του αίματος δεν σκοτωθούν με τις χημειοθεραπείες τότε πρέπει ο ασθενής να προχωρήσει σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, δηλαδή σε αντικατάσταση του αίματος του με το αίμα ενός υγιή δότη.

Ως Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, μπορούν να εγγραφούν όσοι είναι μεταξύ 18-50 ετών, σε καλή κατάσταση υγείας και εφόσον είναι συνειδητοποιημένοι ότι θέλουν και επιθυμούν να σώσουν την ζωή ενός ανθρώπου που νοσεί από καρκίνο του αίματος.

Δείτε το ρεπορτάζ και το μήνυμα της κας Δήμητρας Αναστασιάδου, Υπεύθυνης Συλλόγου Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών παρακάτω:

Δείτε το βίντεο:

Φωτο:

PLAT AIMOD 1 PLAT AIMOD 2 PLAT AIMOD 3 PLAT AIMOD 4 PLAT AIMOD 5 PLAT AIMOD 6 PLAT AIMOD 7 PLAT AIMOD 8 PLAT AIMOD 9 PLAT AIMOD 10 PLAT AIMOD 11 PLAT AIMOD 12 PLAT AIMOD 13 PLAT AIMOD 14 PLAT AIMOD 15 PLAT AIMOD 16 PLAT AIMOD 17 PLAT AIMOD 18 PLAT AIMOD 19 PLAT AIMOD 20 PLAT AIMOD 21 PLAT AIMOD 22 PLAT AIMOD 23 PLAT AIMOD 24 PLAT AIMOD 25 PLAT AIMOD 26 PLAT AIMOD 27

Προηγούμενο άρθροΝέτο Γκουερίνο: Τι είπε για τον ΠΑΟΚ και τα ταλέντα των ακαδημιών. – βίντεο
Επόμενο άρθροΚοζάνη: Νεκρός 22χρονος βοσκός πιθανότατα από πτώση κεραυνού