Πλατύ: Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο ΒΑΡΑΣΟΣ»

Αναρωτιέσαι γιατί να δώσεις αίμα;

Γιατί χρειάζεται, ποιος το έχει έχει ανάγκη και σε τι μπορεί να βοηθήσει εσένα;

Οι μεγαλύτερες ανάγκες για αίμα την Ελλάδα αφορούν παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν παθήσεις στο αίμα όπως Μεσογειακή Αναιμία ή λευχαιμία. Η θεραπεία τους περιλαμβάνει μετάγγιση αίματος και αιμοπεταλίων σε συχνότητα που μπορεί να φτάνει και κάθε ημέρα!

Δυστυχώς στην χώρα μας, περίπου το 40% των ετήσιων αναγκών για αίμα δεν καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλούνται συγγενείς και φίλοι των ασθενών σε αιμοδοσία, το οποίο αφενός βάζει μεγάλη πίεση στους ήδη ταλαιπωρημένους ασθενείς και αφετέρου αυξάνει τον κίνδυνο να έχουμε μεγάλες ελλείψεις αίματος και αδυναμία κάλυψης των αναγκών.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η μόνη λύση για να μη κινδυνεύσει καμία ζωή!

Η αιμοδοσία κάνει καλό στην υγεία σου. Βοηθάει στην ανανέωση του αίματος που συνδέεται άμεσα με την αρτηριακή πίεση και την καλή λειτουργία της καρδιάς. Η τακτική αιμοδοσία, τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την καρδιά και την υγεία.

Δίνοντας αίμα για τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών που δημιουργήσαμε, εν δυνάμει, μπορεί να βοηθάς κάποιον δικό σου άνθρωπο, τους φίλους, ακόμα και εσένα τον ίδιο, εάν ποτέ υπάρξει ανάγκη για αίμα στο μέλλον.

Αν νιώθεις έτοιμος/η να δώσεις και εσύ αίμα η στιγμή σχεδόν έφτασε!

Η 12η εθελοντική αιμοδοσία μας έρχεται, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024.

ΒΑΑΙΜ 1

Προηγούμενο άρθροΜακροχώρι Ημαθίας: Νεκρό βρέφος 6 μηνών – Συνελήφθη η 37χρονη μητέρα του
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 10 Ιανουαρίου – Σημαντικά γεγονότα