Πλατύ: Έναρξη της ονειρικής Αστερούπολης! – βίντεο – φωτο

Με ιδιαίτερη θέρμη και υποσχέσεις για ένα μαγευτικό γιορτινό οκταήμερο, άνοιξε τις πύλες της η μοναδική Αστερούπολη στον πεζόδρομο του Πλατέος.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος – Γιώργης Λεωνίδας Γκιώνης

Για όγδοη διαδοχική χρονιά η πρωτοποριακή χριστουγεννιάτικη γιορτή, θα προσφέρει απλόχερα μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, δώρα, πολλές εκπλήξεις, νόστιμα παραδοσιακά ποτά και εδέσματα, με τα πολυποίκιλα δρώμενα να ξεπερνούν κάθε φαντασία. Και όλα αυτά με σημείο αναφοράς τα παιδιά, στα οποία είναι αφιερωμένη και η φετινή Αστερούπολη, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρός της Αναστασία Κιοσέογλου. Στη σημερινή εναρκτήρια εκδήλωση, της οποίας η ατραξιόν ήταν η φωταγώγηση του πανύψηλου χριστουγεννιάτικου αστερόδεντρου, βρέθηκε πλήθος κόσμου και επισήμων. Διακρίναμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, τους Αντιδήμαρχους Αλεξάνδρειας Στέφανο Δριστά, Κώστα Βενιόπουλο, Στέφανο Δελιόπουλο,  αρκετούς εκ των Δημοτικών Συμβούλων, τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Πλατέος Θεόδωρο Τσοπουρίδη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος Χρήστο Γεωργιάδη.

Η βραδιά ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Πέλλας (Γιαννιτσών) και από την παιδική χορωδία της Αστερούπολης. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος της Αστερούπολης Αναστασία Κιοσέογλου και ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Δελιόπουλος, ενώ αμέσως ακολούθησε το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Στη συνέχεια ακούστηκαν χριστουγεννιάτικα αγγλικά τραγούδια από παιδιά του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών Ζουρνατζή. Παρουσιάστηκε ακόμη χορευτική παράσταση ρυθμικής από τον ΑΟ Αλέξανδρος Βέροιας. Τέλος, ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος  Ο ΒΑΡΑΣΟΣ, κέρασε το παραδοσιακό νηστίσιμο φαγητό “Στυφούσκο” προέλευσης από τα Φάρασα της Καππαδοκίας.

Δείτε το βίντεο από την ζωντανή μετάδοση:

Δείτε αποσπασματικά πλάνα στο βίντεο:

Φωτογραφίες:

Προηγούμενο άρθροΛιανοβέργι Ημαθίας: Γιορτάστηκαν τα Κόλιντα στην πλατεία του χωριού
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Τα κάλαντα από τα παιδιά του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ»