Πλατύ: Διαλεύκανση ένοπλης ληστείας σε βάρος 60χρονης από το Τ.Α. Αλεξάνδρειας

Στις 10 Φεβρουαρίου 2018 δύο άγνωστοι δράστες παραβίασαν το παράθυρο σπιτιού στο οποίο διέμενε μόνη 59χρονη γυναίκα και ό ένας εξ αυτών την ακινητοποίησε με την απειλή μαχαιριού, εξαναγκάζοντάς την να του παραδώσει χρηματικό ποσό 60 ευρώ, το κινητό της τηλέφωνο και 1 κάρτα τραπεζικών συναλλαγών με την οποία έκαναν αναλήψεις συνολικού ποσού 140€.

Συγχρόνως ο δεύτερος των δραστών ερευνούσε τους διάφορους χώρους του σπιτιού για ανεύρεση τιμαλφών. Στη συνέχεια έδεσαν την παθούσα και αφού κατέστρεψαν το σταθερό της τηλέφωνο, κλείδωσαν το σπίτι και έφυγαν. Η 59χρονη γυναίκα κατάφερε να λυθεί μόνη της και αμέσως ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές.

Δείτε το ρεπορτάζ του emvolos.gr για το γεγονός στις 10 Φεβρουαρίου 1918:

https://emvolos.gr/platy-listepsan-59chroni-gyneka-mesa-sto-spiti-tis-ke-tin-egkatelipsan-demeni-ti-ipe-pathousa-vinteo-foto/

Μετά από επιστάμενες έρευνες – προανάκριση οι αστυνομικοί ξετύλιξαν το κουβάρι και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες οι οποίοι ήταν ένας 40χρονος ημεδαπός δραπέτης των Φυλακών Κασσάνδρας Χαλκιδικής και ένας 37χρονος ημεδαπός. Επίσης η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος ενός 42χρονου βούλγαρου και ενός 40χρονου υπήκοου Συρίας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, επειδή κατείχαν και χρησιμοποιούσαν το κλεμμένο κινητό της παθούσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης δραπέτης των Φυλακών Κασσάνδρας καταζητείτο από τις Αστυνομικές Αρχές για ληστεία στην Θεσσαλονίκη με την απειλή πυροβόλου όπλου και λεία 4.620€.

Το Τ.Α. Αλεξάνδρειας απέδειξε ότι δεν αδρανεί και για μια ακόμη φορά με την εργατικότητά και την άρτια κατάρτιση των αστυνομικών του διελεύκαναν μια ακόμα υπόθεση.