Πλατύ : Αυλαία για την 9η Αστερούπολη με το δρώμενο του Αγίου Βασιλείου από το Σύλλογο Καππαδοκών «Ο Βαρασός»

Τέλος για φέτος η 9η «Αστερούπολη»  που για μια ακόμη χρονιά ήταν για μία εβδομάδα το επίκεντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Αλεξάνδρειας.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Μία Αστερούπολη που επανήλθε  φέτος δυναμικά μετά  το διάλειμμα που έκανε λόγω  Covid-19. Το σημερινό πρόγραμμα  ξεκίνησε με το μοίρασμα των δώρων στα παιδιά από τον Αϊ Βασίλη που τους ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επεφύλαξαν και τα γράμματα που του έστειλαν, εκπληρώνοντας τις επιθυμίες του.

Το κορυφαίο της βραδιάς ήταν η αναβίωση του εθίμου προσκύνημα στον Αϊ Βασίλη από τον Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασός». Η παράδοση θέλει τη νύχτα της παραμονής της εορτής του Αι  Βασίλη να ξεκινούν οι Καππαδόκες με δάδες για να προσκυνούν στα λαξευτά παρεκκλήσια του Αγίου και των 40 Μαρτύρων. Πίστευαν πως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ανοίγει ο ουρανός και οι ευχές πραγματοποιούνται.

Ξέφρενο γλέντι με μουσική από την Καππαδοκία ατελείωτο χορό και μπόλικο χοσάφι …Και του χρόνου!!!

Δείτε το βίντεο :

Φωτογραφίες:

Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ν. Ανδρουλάκης: Το 2023 έχουμε χρέος να αντιστρέψουμε το αρνητικό σπιράλ, το οποίο υποθηκεύει το μέλλον της χώρας
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ανταλλαγή ευχών Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων