Πλατύ – Αστερούπολη: Αφιερωμένη στην παραδοσιακή μουσική η προτελευταία βραδιά. – βίντεο – φωτο

Ένα πλούσιο αφιέρωμα στην μουσικοχορευτική τοπική παράδοση προσέφερε η αποψινή, έβδομη και προτελευταία βραδιά της γιορτινής Αστερούπολης στο Πλατύ.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Παρά τη χαμηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων ημερών -ο υδράργυρος κατέγραψε 0 Co –  πολυάριθμοι ήταν και σήμερα οι επισκέπτες του χριστουγεννιάτικου πολυθεματικού χωριού. Το καλωσόρισμα και την εισήγηση της χορευτικής γιορτής, μοιράστηκαν αντίστοιχα η πρόεδρος της Αστερούπολης Αναστασία Κιοσέογλου και ο Χρήστος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος “Ο ΒΑΡΑΣΟΣ”.

Πρώτος εμφανίστηκε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αδένδρου “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”, με βλάχικους χορούς. Ακολούθησαν οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου – Λιανοβεργίου “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ”, με χορούς από το Ρουμλούκι. Τέλος, αναμφισβήτητα ατραξιόν της βραδιάς ήταν η εντυπωσιακή εμφάνιση του χορευτικού τμήματος “ΑΡΓΩ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερίου – Κορδελιού “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”, με χορούς από τη Γεωργία.

Μετά τις παρουσιάσεις των χορευτικών συλλόγων, ο κόσμος σμίγοντας σαν μια μεγάλη παρέα, διασκέδασε με χορό και τραγούδι.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες: