Το Σαββατοκύριακο που πέρασε μας ψύχρανε πολύ, ενώ τα πρώτα χιόνια και στην περιοχή μας, την Ημαθία, είναι προ των πυλών. Αφού λοιπόν προετοίμασα τη ζεστούλα μας, εξασφαλίζοντας μπόλικα ξύλα για το τζάκι, καιρός λέω να ζεστάνουμε και την αίσθηση της γεύσης μας. Δεν χρειάστηκε να σκεφτώ πολύ, τα πιροσκί μου ήρθαν αστραπιαία στο μυαλό! Αλλά για να μην μου παραπονεθεί κανείς, θα σας τα προτείνω σε τρεις διαφορετικές γεύσεις. Έτσι, προς τέρψιν κάθε γούστου!
Πιροσκί τριών γεύσεων
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη Παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά για τη ζύμη:
300 γρ. αλεύρι
1 ξερή μάγια
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
200 ml γάλα
Αλάτι
Νερό χλιαρό (όσο πάρει)
Ζυμώνουμε, το σκεπάζουμε να φουσκώσει, ενώ παράλληλα κάνουμε τη γέμιση.
1η γέμιση:
Πατάτα βρασμένη, την πολτοποιούμε και προσθέτουμε φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο, μαϊντανό, ρίγανη και αλάτι.
2η γέμιση:
Ζαμπόν, κασέρι σε κυβάκια.
3η γέμιση:
Φέτα τυρί, αυγό, ρίγανη.
Κάνουμε πιτάκια τη ζύμη και βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας.
Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο.
Σερβίρουμε με τζατζίκι ή κάποια σως γιαουρτιού.
Καλή σας απόλαυση!