Ποιος θα πληρώσει τις 2.388 προσλήψεις στη… ΔΕΗ; -Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη με την υπουργό Πολιτισμού.  Η οποία υπέγραψε απόφαση με την οποία προσλαμβάνονται 2.388 άνθρωποι στη… ΔΕΗ!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δηλαδή, στον δημόσιο οργανισμό που καταρρέει κι αναζητά εναγωνίως εδώ κι εκεί δανεικά.

Κι είναι εξίσου απίστευτα τα τεχνάσματα των πολιτικών για να έχουν ως φέουδό τους το δημόσιο.

Ακούστε τι συμβαίνει: Επειδή υπάρχει αναστολή διορισμών στο δημόσιο τομέα, έχουν φτιάξει παραθυράκι ούτως ώστε να μπορούν να τους κάνουν! Αυτό το παραθυράκι είναι η επιτροπή που προβλέπεται από το άρθρο 2 (παράγραφος 1) πράξης του υπουργικού συμβουλίου! Αυτή η επιτροπή … ενέκρινε τις χιλιάδες προσλήψεις!

Και ποιοι είναι σ’ αυτή τη ρημάδα την επιτροπή; Μα τι άλλο από κυβερνητικούς παράγοντες!

  1. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δηλαδή ο Δραγασάκης.
  2. Ο υπουργός εσωτερικών, δηλαδή ο Σκουρλέτης!
  3. Ο υπουργός Οικονομικών, δηλαδή ο Τσακαλώτος.
  4. Κι ο γραμματέας της κυβέρνησης, δηλαδή ο Καλογήρου

Όλοι αυτοί, άνθρωποι που γνωρίζουν και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την τραγική κατάσταση της ΔΕΗ, αποφάσισαν να διορίσουν 2.388 αρχαιολόγους και εργάτες στις  εφορείες Αρχαιοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας και Δωδεκανήσου, με συμβάσεις εργασίας οκτώ μηνών. Από αυτούς, οι 1.790 είναι εργάτες και οι υπόλοιποι 598 επιστήμονες και τεχνικοί, αρχαιολόγοι, μηχανικοί, προγραμματιστές κ.λπ.
Όλοι αυτοί, έλαβαν την απόφαση με δεδομένο ότι η σχετική δαπάνη θα καταβληθεί από τη ΔΕΗ, η οποία «δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν είναι φορέας της Γενικής Κυβέρνησης» άρα δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κουτοπονηριά; Εμπαιγμός της χειμαζόμενης και φοροχυτπημένης κοινωνίας; Πέστε ότι θέλετε.

Κι εδώ υπάρχει κι άλλο παράδοξο.

Η ΔΕΗ δεν είναι δημόσιο. Όμως δεν είναι ούτε  οργανισμός του ιδιωτικού τομέα.  Παρότι είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.

Κι αν εσείς η ο οιοσδήποτε είστε μέτοχοί της, είστε αναγκασμένοι υποχρεωτικά να συμφωνείτε με τις δαπάνες που γίνονται με αποφάσεις της κυβέρνησης! Δηλαδή, να ασκεί η κυβέρνηση κοινωνική ή πελατειακή πολιτική με δικά σας χρήματα!

Κι ύστερα λένε κάποιοι ότι δεν χρειάζεται μεταρρυθμίσεις τούτος ο τόπος…

Κι άλλο παράδοξο: Ο νόμος είναι φτιαγμένος έτσι ώστε προβλέπει ότι όταν μια εταιρεία –οποιαδήποτε εταιρεία- κάνει έργα και στις ανασκαφές βρεθούν αρχαιολογικά (πραγματική ή όχι) ευρήματα, πρέπει να πληρώνει τις αρχαιολογικές δαπάνες!

Στην περίπτωση της ΔΕΗ, φαίνεται ότι βρέθηκε η εύκολη λύση να χαρακτηρίζονται αρχαιολογικοί χώροι πολλά λατομεία λιγνίτη (ακόμη κι αν δεν λειτουργούν) για να γίνουν προσλήψεις!!! Προσλήψεις που όσοι γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι υπερβαίνουν κατά πολύ τις απαραίτητες…

Πλήρωνε εσύ φόρους σανοφάγε…