Πηγές της ΔΕΗ για τον λογαριασμό χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών

Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να μετακυλισθεί στους προμηθευτές το έλλειμμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των μονάδων παραγωγής ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές εκφράζουν πηγές της ΔΕΗ, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για περαιτέρω  επιβάρυνση της επιχείρησης με 5ψήφια ή 6ψηφια ποσά εκατομμυρίων, τονίζοντας ότι στις σημερινές συνθήκες τυχόν  μετακύλιση του κόστους αυτού από τη ΔΕΗ στους καταναλωτές είναι αδιανόητη και προσθέτουν ότι «ο σημερινός  νομοθέτης  δεν  ακολουθεί  τη γνωστή, πάγια πεπατημένη “όλα τα βάρη και τα προβλήματα της αγοράς ΗΕ τα φορτώνουμε στο γνωστό υποζύγιο, τη ΔΕΗ”».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Λειτουργού της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ), αν δεν ληφθούν μέτρα, το έλλειμμα του λογαριασμού αναμένεται να κλείσει φέτος στα 281 εκατ. ευρώ, ενώ το 2017 αυξάνεται στα 434 εκατ. Τα προηγούμενα χρόνια ελήφθησαν σειρά μέτρων για τον έλεγχο του ελλείμματος, που περιελάμβαναν τόσο μειώσεις στις τιμές απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας όσο και αυξήσεις στο ΕΤΜΕΑΡ, που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδα εφημερίδων της Παρασκευής 22 Ιουλίου 2016
Επόμενο άρθροΕπείγον: Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας σήμερα Παρασκευή, 22 Ιουλίου, για την άρδευση των περιοχών της δεξιάς όχθης του Αλιάκμονα