Περιοδεία των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκη και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κ. Πιερρακάκη στο νομό Ηρακλείου

Αυγενάκης: «Η εκπαίδευση ισχυρό όπλο για τους νέους και ιδιαίτερα για τους νέους αγρότες»

 Συνεχίζεται η περιοδεία των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Παιδείας και Θρησκευμάτων στο νομό Ηρακλείου

 

«Η εκπαίδευση αποτελεί το ισχυρότερο όπλο για τη νέα γενιά και αυτό ισχύει πρωτίστως για τον πρωτογενή τομέα», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά από συναντήσεις που είχε, μαζί με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκο Πιερρακάκη, με εκπαιδευτικούς φορείς του Ηρακλείου.

Περιοδεύοντας για δεύτερη μέρα στο Ηράκλειο οι κ.κ. Αυγενάκης και Πιερρακάκης είχαν συναντήσεις με στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηρακλείου, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό με βασικό θέμα συζήτησης την καλύτερη λειτουργία των σχολικών υποδομών του νομού.

Τους δύο υπουργούς συνόδευαν στις συναντήσεις τους ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης και ο Βουλευτής, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει με το υπουργείο Παιδείας για την επαναλειτουργία της Σχολής στη Μεσσαρά, επισημαίνοντας ότι εκεί θα δημιουργηθεί ο πρώτο Αγροτικό Σχολείο. Όπως ανέφερε ο ΥπΑΑΤ θα ακολουθήσει η ίδρυση ανάλογων Αγροτικών Σχολείων σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Μακεδονία.

Οι δυο υπουργοί επισκέφθηκαν το εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στο κέντρο του Ηρακλείου και συζήτησαν με πολίτες.

Σήμερα το απόγευμα, στις 18.30, οι κ.κ. Πιερρακάκης, Αυγενάκης καθώς και ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος θα μιλήσουν, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο «Αστόρια», με θέμα: «Οικονομία, παιδεία, αγροτική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΑυγενΠιερΗρακ4.jpeg

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της 4Ε
Επόμενο άρθροIstorima – 5years: Ένα μοναδικό αρχείο προφορικής ιστορίας και κληρονομιάς