Περί μολότοφ και Αριστεράς… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Οι περίφημες βόμβες «μολότοφ» με τις οποίες εδώ στην Ελλάδα είμαστε απολύτως εξοικειωμένοι και τις αντιμετωπίζουμε ως μέρος της καθημερινότητάς μας, έχουν προέλευση ένα αστείο θανάτου. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης των κομμουνιστών εναντίον της Φινλανδίας, το 1939, ο εκ των κομισάριων του Στάλιν, Βιατσεσλάβ Μολότοφ, υποστήριξε ότι η Σοβιετική Ένωση δεν έριχνε βόμβες αλλά πανέρια με τρόφιμα στους δοκιμαζόμενους Φιλανδούς. Οι Φιλανδοί, με εμφανώς σκωπτική διάθεση, έδωσαν το όνομά του στα μπουκάλια με βενζίνη τα οποία πετούσαν αμυνόμενοι στα κομμουνιστικά τανκς.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όμως, οι κομμουνιστές  είχαν χρησιμοποιήσει τις βόμβες «μολότοφ» (που όπως είπαμε αργότερα ονομάστηκαν έτσι) κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 2017. Αργότερα, τις χρησιμοποίησαν κι όταν δέχτηκαν την επίθεση του Χίτλερ το 1941.

Το ίδιο έκαναν κι οι Πολωνοί- Εβραίοι στην εξέγερσή τους όταν οι Γερμανοί τους είχαν έγκλειστους στο γκέτο της Βαρσοβίας. Κι εν συνεχεία τις χρησιμοποίησαν οι Ούγγροι αμυνόμενοι στην εισβολή των κομμουνιστών, το 1956. Κι οι Τσέχοι, το 1968, όταν τα κομμουνιστικά τανκς εισέβαλαν στην Πράγα. Κι αργότερα τις χρησιμοποίησε ο ΙΡΑ εναντίον του αγγλικού στρατού και αγγλικών στόχων.

Όλα αυτά καταδεικνύουν ένα αναμφισβήτητο γεγονός. Ότι οι βόμβες «μολότοφ» χρησιμοποιήθηκαν ως όπλο άμυνας των πολιτών απέναντι σε εισβολείς ή κατακτητές των χωρών τους. Εκεί που διακυβεύονταν η προσωπική και εθνική τους ανεξαρτησία.

Κι εδώ προκύπτει το ερώτημα που αφορά τη χώρα μας: Τι διακυβεύτηκε στην Ελλάδα κι έγιναν οι «μολότοφ» όπλα εναντίον της δημοκρατίας; Και μάλιστα μέσα –συνήθως από τις ουρές- ελεύθερων και μαζικών διαδηλώσεων και πορειών; Και δη από την Αριστερά;

Προφανώς η… επανάσταση εναντίον της αστικής δημοκρατίας και της… ανατροπής του καπιταλισμού!!

Άνθρωποι σκοτώθηκαν (Marfin), άνθρωποι υπέστησαν (κι υφίστανται ακόμη) εγκαύματα, περιουσίες καταστράφηκαν και καταστρέφονται κι ουδείς λογοδοτεί.

Το πιο περίεργο είναι ότι οι κουκουλοφόροι με τις «μολότοφ» διαθέτουν μια διαχρονική προστασία της Αριστεράς. Που κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τούτη την κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η απάντηση του πρωθυπουργού  προς το βουλευτή Κώστα Τζαβάρα, όταν ο τελευταίος τον ρώτησε στη Βουλή: «Τι είδους έρευνα γίνεται στα πανεπιστήμια; Το μόνο που γίνεται εκεί είναι να κατασκευάζουν μολότοφ». Ο  Αλέξης Τσίπρας απάντησε ερωτηματικά: «Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;». Ο κ. Τζαβάρας του απάντησε: «Τι κακό; Καίνε κόσμο». Και ο Πρωθυπουργός με χαριέσσα διάθεση: «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;».

Με την ίδια  έλλειψη συνείδησης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης δεν θυμάται στα 30 χρόνια που είναι δημοσιογράφος να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ!

Δεν είναι τόσο αναίσθητος.

Απλά κι εκείνος όπως όλη η Αριστερά θεωρούν σε μέγιστο βαθμό ότι οι νεκροί είναι

παράπλευρη απώλεια του ταξικού πολέμου και της ανατροπής του καπιταλισμού! Μάλιστα, υπήρχαν και δημοσιεύματα  στα social media , προσώπων προσκείμενων στην Αριστερά,  ότι οι νεκροί της Marfin ήταν οι… πρώτοι νεκροί των… μνημονίων!!! Απλώς …έτυχε και πέθαναν…

Η αλήθεια είναι ότι η Αριστερά θεοποιεί πλειστάκις την βία. Είτε με την πρόθεσή της για βίαιη ανατροπή της κατεστημένης τάξης, είτε με την μακιαβελική αντίληψη ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Κι επιπλέον από την κυνική κι ανάλγητη υποβάθμιση της αξίας της ατομικής ζωής και των αναγκών της μπροστά στην αξία της συλλογικού/επαναστατικού στόχου.

Και δεν είναι διόλου τυχαίο γεγονός ότι τα σύμβολα της βίας –και δη της επιθετικής όπως έχει καθιερωθεί στη χώρα μας- οι βόμβες «μολότοφ», θέλησε τώρα η  κυβέρνηση ν’ αντιμετωπίζονται σαν απλά πταίσματα με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Αδιάφορο αν μπορεί να προκαλέσουν απώλεια ανθρώπινης ζωής, βαρύτατους τραυματισμούς (175 αστυνομικοί υπέστησαν εγκαύματα μόνο το 2018, συμφώνως με τα στοιχεία) ή καταστροφές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας…

Αναλγησία και παραλογισμός στην εξουσία. Αυτό είμαστε καταδικασμένοι να βιώνουμε με την Πρώτη φορά Αριστερά…