Περί Ανδρέα Λοβέρδου – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ομόφωνη κι οριστική αθώωση ΚΑΙ του Ανδρέα Λοβέρδου για τη χυδαία, βρόμικη και εμετική κατηγορία που στήθηκε εναντίον του- και άλλων εννέα προσωπικοτήτων του αντισύριζα μετώπου- αποτελεί πλήρη δικαίωσή τους. Δέκα ανθρώπους κρέμασε στα μανταλάκια ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν διαφθορά τους στο σκάνδαλο Novartis κι όλοι αθωώθηκαν.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σκέφτομαι ότι το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από… συστάσεως του ελληνικού κράτους, κατέρρευσε θορυβωδώς. Κι έμειναν οι κραυγές εκείνων που είχαν αναλάβει –με κουκούλα ή όχι- να δολοφονήσουν πολιτικούς τους αντιπάλους.

Σκέφτομαι ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρέπει να διακατέχεται σήμερα από αισθήματα υπέρτατης δικαίωσης, αφού όμως πρώτα πρέπει να κατέκλυζαν τον νου και την ψυχή του οργή, απέχθεια, ίσως και μίσος για εκείνους που επιχείρησαν να τον «δολοφονήσουν» παντοιοτρόπως.

Ακούστε: Επί ημερών Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας μειώθηκαν δραματικά οι δαπάνες στο φάρμακο κι αυτό το πιστοποιούσε τόσο η τρόικα, όσο τι ΙΟΒΕ μα και το υπουργείο Οικονομικών. Ο Λοβέρδος παρέλαβε τις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων για τα φάρμακα στα 5,4 δις ευρώ το 2009 και την παρέδωσε  στα 2,6 δις. Παρέλαβε την φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων στα 2,5 δις  και την παρέδωσε στο 1 δις ευρώ.  Πολεμήθηκε άγρια γι αυτό από κόμματα που κόπτονται για τον λαό και συνδικαλιστές. Βλέπετε  «χαλούσε τη σούπα» και το πάρτι πολλών χρόνων.

Κι όμως. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε για διαφθορά στο ζήτημα Novartis, ακόμη κι από το βήμα της Βουλής δια στόματος Τσίπρα. Με την ίδια ελαφρότητα που ασχολείται η Αριστερά με τα πάντα. Τον διέσυραν με στοχευμένες διαρροές, τον ξεφτίλιζαν με δήθεν δημοσιεύματα της …  «ερευνητικής δημοσιογραφίας». Ούρλιαζαν στις τηλεοράσεις οι …επαΐοντες με συκοφαντικές ανοησίες. Χοροπήδαγε το πόπολο ενθουσιασμένο…  Κλίμα και πρακτικές παρακράτους. Με πρόσωπα κλειδιά καθοδηγητές της σκευωρίας.  Με τακτικές εξόντωσης ανθρώπων που τους οδηγούσαν πέραν των ορίων τους.

Ευτυχώς ουδείς πτοήθηκε. Ούτε κι όταν οι κομματικές εφημερίδες  άρχισαν να αναφέρουν για προφυλακίσεις πολιτικών.  Τα μισθωμένα troll ψιθύριζαν ή μιλούσαν για τον Σαμαρά, τον Άδωνι και το Λοβέρδο. Μα δεν μπόρεσαν να το κάνουν, εξ ου κι ο Πολάκης γκρίνιαζε μετά κι έλεγε ότι έχασαν τις εκλογές επειδή δεν έβαλαν φυλακή κάποιους…  Πόση ντροπή άραγε για εκείνους που παριστάνουν σήμερα τους θεσμικούς; Πόση;

Η ουσία είναι ότι ο Λοβέρδος αθωώθηκε πανηγυρικά. Όπως όλοι όσοι βίωσαν τη φρίκη μιας κατασκευασμένης κατηγορίας/«δολοφονίας». Ο ολοκληρωτισμός ηττήθηκε πάλι, η αλήθεια έλαμψε. Πανηγυρίζει ο ορθολογισμός και κάθε δημοκρατικός νους.

Μα, μεταξύ μας, από το ΠαΣοΚ …ακούγεται εκκωφαντική σιωπή…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 12 Αυγούστου 2022
Επόμενο άρθροΓερμανία: Ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ μηνύει την Μπούντεσταγκ για την απόφασή της να του αφαιρέσει μέρος των προνομίων του
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.