Πέντε «ραντεβού» με την εφορία τον Σεπτέμβριο – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

«Βαρύς» είναι ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία τον Σεπτέμβριο οι φορολογούμενοι. Μετά και την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει εντός του επόμενου μήνα να πληρωθούν πολλές και σημαντικές φορολογικές υποχρεώσεις.

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Αναλυτικότερα οι φορολογικές υποχρεώσεις του επόμενου μήνα είναι οι εξής:

-Φόρος εισοδήματος: Μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν οι πρώτες 2 από τις 8 μηνιαίες δόσεις του νέου φόρου εισοδήματος. Πρόκειται για τις δόσεις Ιουλίου και Αυγούστου ενώ μέχρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί και η 3η δόση του φόρου εισοδήματος που αφορά τον Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

-ΕΝΦΙΑ: Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη από την συνολικά 6 δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία δόση του φόρου ακινήτου θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

-Επανένταξη σε 100 και 120 δόσεις: Όσοι έχασαν το χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου του 2020 έως τις 31 Ιουλίου του 2021 στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων και θέλουν να επανενταχθούν σε αυτές θα πρέπει να πληρώσουν την δόση Σεπτεμβρίου. Η δυνατότητα αυτή δίδεται μόνο σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία. Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία της αναβιωσάσης ρύθμισης επεκτείνεται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που δεν εξοφλήθηκαν την ημέρα της αναβίωσης. Για παράδειγμα εάν κάποιος οφειλέτης δεν έχει πληρώσει για 10 μήνες η ρύθμιση των 120 δόσεων για παράδειγμα θα επεκταθεί για επιπλέον 10 μήνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΣεισμός στην Αϊτή: Ισχυρός μετασεισμός ταρακουνάει κτίρια στη Λε Καγιέ – 2.200 οι νεκροί
Επόμενο άρθροΔύσκολη νύχτα στα Βίλια – Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά – Απομακρύνθηκαν με εισήγηση της Πυροσβεστικής οι κάτοικοι πέντε οικισμών
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ