Πέλλα: «Δρόμοι στις ανθισμένες κερασιές της Πέλλας» μια δράση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την ανάδειξη του τόπου

Μπορεί οι ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία να αποτελούν ένα σκηνικό για διαλογισμό και ψυχική αποφόρτιση (το γνωστό Χανάμι) αλλά και η ανθισμένη φύση της Πέλλας, με επίκεντρο τις κερασιές, μπορεί να προσφέρει μία εξίσου μοναδική εμπειρία θετικών συναισθημάτων, ελπίδας και αισιοδοξίας, επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, αναφερόμενος στη διοργάνωση «Δρόμοι στις ανθισμένες κερασιές της Πέλλας» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 14 Απριλίου.

Όπως ο ίδιος τόνισε, «πρόκειται για μια ξεχωριστή δράση στην καρδιά της άνοιξης. Σας προσκαλώ να έρθετε μαζί μας, για μία όμορφη, ανοιξιάτικη εμπειρία επαφής με τη φύση της Πέλλας και τις ανθισμένες κερασιές. Κάθε άνοιξη, η φύση της Πέλλας μεταμορφώνεται, στην αρχή με ένα ροζ τοπίο, με τις ανθισμένες ροδακινιές και βερυκοκιές, το οποίο στην συνέχεια αντικαθίσταται με το λευκό των ανθισμένων κερασιών. Είναι οι ανθισμένες νυφούλες που χορεύουν».
Η συγκεκριμένη διαδρομή χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα εύκολη δεν υπάρχουν καθόλου ανηφορικά ή δύσκολα σημεία και ο δρόμος είναι ευρύς και σε σχετικά καλή οδική κατάσταση για πεζοπορία και ποδηλασία. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές μπορούν να συμμετάσχουν όλοι μικροί και μεγάλοι και είναι συνολικά 7,5 χιλιόμετρα, κατά μήκος της Λίμνης και μέχρι τις πηγές του ποταμού Εδεσσαίου, περιοχή όπου αναπαράγονται οι κύκνοι και φωλιάζει μεγάλος αριθμός ενδημικών και μεταναστευτικών πουλιών.
«Νιώθουμε τη χαρά και μοιραζόμαστε την ελπίδα στην ανοιξιάτικη φύση της Πέλλας», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειαρχης Πέλλας και τόνισε πως, «σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζουν οι άνθρωποι, η παραδοσιακή Μακεδονική φιλοξενία που προσφέρεται απλόχερα στην Πέλλα και οι πολλές τουριστικές υποδομές που λειτουργούν όλον τον χρόνο και μας περιμένουν σε συνδυασμό με τη διαδρομή. Ιδίως για όσους θελήσουν να επισκεφτούν την Πέλλα το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο, υπάρχουν πολλές ιδέες για διαμονή, αναψυχή και διασκέδαση».
Στις «Διαδρομές στις ανθισμένες κερασιές της Πέλλας», μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στην ομάδα μας, με τα πόδια ή με ποδήλατο, και να περιηγηθεί γύρω από τον υδροβιότοπο ‘Αγρα-Βρυτών-Νησίου και μέχρι τις πηγές του ποταμού Εδεσσαίου. Να επισκεφθεί το παραμυθένιο μέρος, όπου αναπαράγονται οι κύκνοι, ενώ η αφετηρία της διαδρομής είναι το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, στα Βρυτά, με ώρα έναρξης 10.00π.μ. τηνερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου 2024.
Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Έδεσσας και τα έμπειρα σε πεζοπορίες μέλη του και την βοήθεια της Τοπικής Κοινότητας Βρυττών.
Οι συμμετέχοντες στη δράση, παρακαλούνται ιδιαίτερα, να συμβάλλουν στην προστασία και καθαριότητα της περιοχής, η οποία αποτελεί ένα ευαίσθητο και μεγάλης οικολογικής αξίας οικοσύστημα. Δεν απαιτείται εγγραφή.

Κερασιές2

Φώτο: Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΠρόστιμα 790.000 ευρώ σε τρεις εισπρακτικές εταιρείες από το υπουργείο Ανάπτυξης
Επόμενο άρθροΑΔΜΗΕ: Τα οφέλη της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου– Ισραήλ