Το παιδί σας έχει γρίπη; Ξέρετε τι πρέπει να τρώει; – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρη – Κατσάνη

Ο φετινός χειμώνας είναι λίγο παιχνιδιάρης, μια βρέχει, μια χιονίζει και πολλές φορές έχει αυξημένες θερμοκρασίες με ηλιοφάνεια, έτσι φυσικό είναι να μην ντύνετε το παιδί σας ζεστά για να μην ιδρώνει, και τελικά κρυώνει…

Μαρία Αλιμπέρτη - Κατσάνη
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρη – Κατσάνη

Φυσικά αυτή την εποχή η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση και εσείς οι γονείς, πρέπει να ταΐζετε τα παιδιά σας με τροφές κατάλληλες για να έχουν γρήγορη ανάρρωση.

Σύμφωνα με τον Keith Ellingson, διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής RN, οι γονείς πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφική διαδικασία όταν το παιδί τους είναι άρρωστο, αλλά και όταν πια θα βρίσκεται στην ανάρρωση.

Οι τροφές που δυναμώνουν τον εξασθενισμένο οργανισμό ενός παιδιού πρέπει να περιέχουν πρωτεΐνες και να λαμβάνουν πολλά υγρά.

Τροφές όπως μπανάνα, τα μήλα και τα αμυλούχα, βοηθούν το ταλαιπωρημένο στομάχι, ενός παιδιού από τους εμετούς και τα φάρμακα που λαμβάνει.

Τα υγρά όμως είναι πολύ σημαντικά για τον οργανισμό που έχει υποστεί τις θερμοκρασίες του πυρετού γιατί πρέπει να παραμένει ενυδατωμένος.

Για να κάνετε το παιδί σας δέχεται περισσότερα υγρά με ευχαρίστηση και χωρίς γκρίνιες, μπορείτε να φτιάξετε ποτά από πολλά κομμάτια φρούτων, όπως πορτοκάλια, μπανάνες η φράουλες, με μια κουταλιά μέλι για ενέργεια και νοστιμιά και λίγο πάγο για την ανακούφιση του ερεθισμένου λαιμού.

Φτιάξτε σπιτικό ζωμό κοτόπουλου ή απλά την κλασική κοτόσουπα που περιέχει σημαντικές πρωτεΐνες που βοηθούν στην αναπλήρωση της ενέργειας.

Οι στερεές τροφές πρέπει να προστεθούν στη διατροφή του παιδιού προοδευτικά. Καθώς βελτιώνεται η υγεία του παιδιού σας, προσθέτετε τις λίγο λίγο, αφού θα το βοηθήσουν να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Φυσικά όταν το παιδί σας είναι άρρωστο, συμβουλεύεστε άμεσα τον παιδίατρο σας, είναι ο μόνος κατάλληλος που μπορεί να σας καθοδηγήσει με ασφάλεια αλλά και αποτέλεσμα.

Προηγούμενο άρθροΈρικ Κλάιν : «Μια “καταιγίδα από γεγονότα” προκάλεσε την κατάρρευση του Μινωικού και του Μυκηναϊκού πολιτισμού»
Επόμενο άρθροΠως μπορούμε να διαχειριστούμε τα αρνητικά συναισθήματα μας; – Γράφει ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Γιάννης Ξηντάρας