ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Β΄ Θεσσαλονίκης – Επίσκεψη στο δήμαρχο του Δήμου Δ’ Γιάννη Ιωαννίδη

Την Τετάρτη 27/07/2022  κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής της Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κωνσταντίνο Κοκολάκη και τα μέλη Αντωνιάδη Σταύρο, Κυρτζαλιώτη Θωμά, Πάσιου Ευαγγελία και Τόπη Ιάκωβο, επισκέφθηκε το Δήμαρχο του Δήμου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη.

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής  του ΠΑΣΟΚ Αδάμου Κωνσταντίνα, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Κυανίδης Γιάννης, Πάππου Μιχάλης και Πετρίδης Κωνσταντίνος, καθώς και μέλη του Συντονιστικού Γραφείου της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ του Δήμου Δέλτα με επικεφαλής τον Συντονιστή Αϊβαζίδη Χριστόφορο και τα μέλη  Καραγκούνη Δημήτριο και Κωτούλα Δέσποινα.

Στη δίωρη σύσκεψη που ακολούθησε, εκ μέρους του Δήμου συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δημήτρης Τερζίδης.

Κατά την διάρκεια της αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν προβλήματα που απασχολούν το Δήμο, με βασικότερο το ζήτημα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ. Ο Δήμαρχος παρουσίασε το πλάνο για μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο, σύμφωνα  με την κοινή πρόταση των Δημάρχων της Δυτικής Θεσσαλονίκης  (Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών, Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου), την οποία προσυπογράφει και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κος Βαρνάβας, που είχαν αποδεχθεί οι πρώην Πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου,   ενώ αποτελούσε και την καταλληλότερη πρόταση και της μελετητικής ομάδας  του ΤΕΕ/ΤΚΜ το 2008, στην οποία συμμετείχαν ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης κος Πάρις Μπίλιας και ο σημερινός Πρόεδρος της Διοικούσας του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργος Τσακούμης, που εξέτασε και άλλες εναλλακτικές θέσεις και υιοθέτησε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ με την υπ. Αριθμ. Αποφ. Α52α/Σ5/03.02.09.

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κωνσταντίνος Κοκολάκης, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι η πρόταση της διπλής ανάπλασης, με την παραμονή της Διοίκησης της ΔΕΘ στο σημερινό χώρο, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο υπόλοιπο χώρο της και τη μεταφορά του κορμού της ΔΕΘ στον χώρο του αγροκτήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Σίνδο, αποτελεί ειλημμένη θέση και πρόταση και του Κινήματος, όπως είχε εκφραστεί και από την αείμνηστη Πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά! Η μεταφορά της ΔΕΘ «Δυτικά», θα ενισχύσει τις υποβαθμισμένες περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης  και θα συμβάλλει στη ισόρροπη ανάπτυξη και της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και μία σειρά άλλων θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Δέλτα αλλά και ολόκληρη τη Δυτική πλευρά της πόλης όπως:

  • Η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου αλλά και της Δυτικής Θεσσαλονίκης γενικότερα λόγω έλλειψης μελέτης
  • Η έλλειψη ικανοποιητικής συγκοινωνίας  για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου αλλά και των εργαζομένων στη Βιομηχανική περιοχή καθώς και των φοιτητών που φοιτούν στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος – Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη. Χαρακτηριστικό είναι ότι προβλέπεται να δημοπρατηθεί έργο για τη λειτουργία προαστιακού με τρεις στάσεις στο Δήμο, αλλά όχι στο Πανεπιστήμιο.
  • Το Δυτικό Παράκτιο Μέτωπο περιορίζεται μέχρι και το Καλοχώρι, χωρίς να περιλαμβάνει το Δέλτα του Αξιού (158.000 στρέμματα  Εθνικού Πάρκου).
  • Τα έργα υποδομής και οι παρεμβάσεις στην άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση Καλοχωρίου,  έχουν καθυστερήσει παρ΄ ότι υπήρξε εξαγγελία τους από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ το 2019.
  • Τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου αποτελεί η έλλειψη υπαλλήλων, που προέκυψε από τη νομοθεσία για την κινητικότητα των υπαλλήλων, όπου δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου για τις μετακινήσεις.

Για όλα τα παραπάνω θέματα υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα συνδράμει το Δήμο στην προσπάθειά του για την επίλυση των προβλημάτων και την υλοποίηση των στόχων του, που θα οδηγήσουν σε αναπτυξιακή τροχιά την υποβαθμισμένη ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄ Θεσσαλονίκης

Ο Γραμματέας τη Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄ Θεσσαλονίκης

Κωνσταντίνος Κοκολάκης

Προηγούμενο άρθροEurobank 28-07-2022: 7 Ημέρες Οικονομία
Επόμενο άρθροΝέο βιβλίο από τις εκδόσεις Θερμαϊκός / Ανδρέας Ταζογλίδης / Των παθών και παθημάτων