ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: «Η υγεία των πολιτών είναι έρμαιο των μαθητευόμενων μάγων της κυβέρνησης της ΝΔ»

Κοινή ανακοίνωση Ιωάννη Τσίμαρη, Βουλευτή Ιωαννίνων και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Υγείας & του Τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την εξαγγελία του υπουργού Υγείας για πιθανή λήψη κυρωτικών μέτρων προς του ιδιώτες γιατρούς

Ο εκσυγχρονισμός και η ανασύνταξη του Ε.Σ.Υ. δεν επιτυγχάνεται με κακές μεταρρυθμίσεις. Δεν επιτυγχάνεται με απειλές , με επιτάξεις , με τακτικές αποφασίζουμε και διατάζουμε.

Από πολύ νωρίς έχουμε ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κρούσει τον κώδωνα για την αποσάθρωση του Ε.Σ.Υ. Η κυβέρνηση, πέντε χρόνια τώρα, επιλέγει να ανακοινώνει μέτρα και να εισαγάγει δήθεν “μεταρρυθμίσεις”, που θα το οδηγήσουν σε μεγαλύτερη περιδίνηση.

Τελικά, μετά την εισαγωγή της δήθεν “μεταρρύθμισης” της άσκησης ιδιωτικού έργου των γιατρών εντός και εκτός Ε.Σ.Υ., το Εθνικό Σύστημα παραμένει μη ελκυστικό. Η απειλή για επιβολή κυρώσεων αν οι ιδιώτες γιατροί δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας, παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Η θελκτικότητα, κε Υπουργέ, όπως κι εσείς διαπιστώνετε καθυστερημένα δυστυχώς για το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αλληλένδετη με την ουσιαστική απόδοση κινήτρων, όχι με πυροτεχνήματα.

Η Υγεία είναι επένδυση για την ευημερία της κοινωνίας δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση όπως την αντιλαμβάνεστε στην κυβέρνηση.

Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης υπηρετεί τους ασθενείς ,όχι τους γιατρούς. Η στέρηση π.χ. του δικαιώματος συνταγογράφησης σε περιοχές που ήδη ταλανίζονται από υποστελεχωμένες δομές υγείας του Ε.Σ.Υ., θα λειτουργήσει και πάλι τιμωρητικά για τους πολίτες. Καταλύονται οι αρχές της ισότητας και για τους πολίτες και για τους γιατρούς.

Αποφασίζετε μονομερώς και τιμωρείτε όποιον δεν ασπάζεται τις αποφάσεις σας.

Η υγεία των πολιτών είναι έρμαιο των μαθητευόμενων μάγων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας!

Προηγούμενο άρθρο1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας: Ευχαριστήριο για τη δωρεά βιβλίων
Επόμενο άρθροΕΚΕΤΑ: Βραβείο Περιβάλλοντος του κοινού για την καινοτόμο Μονάδα AGROCYMO